Roeien Alle categorieën Internationale Belgische Roeikampioenschappen in Gent

KR Sport Gent schittert op internationale regatta

KR Sport Gent schittert op internationale regatta

Evelien Ameel, Karel De Rammelaere, Cyriel Van Campe en Jan Muylaert hadden afgelopen weekend terecht de glimlach van de grote dagen. Foto: IF

Gent -

Vorig weekeinde vond op de Watersportbaan de Open Belgische Roeikampioenschappen plaats. De organisatoren van KR Sport Gent scoorden met hun evenement zowel op als naast het water.

Rudy De Coninck, Liga-coach en ook trainer van Eveline Peleman, maakte een positief balans op. “Eveline Peleman won vlot en verbeterde het internationaal baanrecord. Cyriel Van Campe en Karel De Rammelaere wonnen als eerstejaars senioren bij de elites en verpulverden het baanrecord van de U23. Tot slot waren ook onze nationale juniokampioenen Florian Chalmet en Henri Steyaert outstanding. Deze eerstejaars kwamen in de time trials niet aan de bak omdat ze geen skiffeurs zijn, maar kloppen met deze prestaties nu wel hard op de deur van bondscoach Basset.” Het blijft uiteraard de vraag of Basset daarop positief zal reageren. Vorig jaar torende het duo Van Campe-De Rammelaere ook in hun ongestuurde twee hoog boven de andere junioren uit. Uiteindelijk kregen ze een selectie voor de Jeugdcup, maar de bondscoach gaf hen de boodschap mee dat ze daar geen schijn van kans maakten. Van Campe en De Rammelaere snoerden hem de mond met twee gouden medailles, veruit het beste resultaat van het Belgisch team.In Gentse kringen hoopt men dat Basset het duo Chalmet-Steyaert dit seizoen wel kansen geven om aan te tonen dat ze al dan niet op een EK of WK-junioren thuis horen, zodat ook dat duo straks niet moedeloos besluit om het internationaal roeien aan zich voorbij te laten gaan. Van Campe en De Rammelaere maakten ondertussen wel die keuze.

Gevecht tegen windmolens

“Puntroeiers (roeiers die één riem hanteren, red;)) maken geen kans om de nationale kern te halen, want elke selectie gebeurt in de skiff. Laat dat het boottype zijn waarin we amper een opleiding kregen”, zucht Cyriel Van Campe. “We hadden geen zin om opnieuw tegen windmolens te vechten en besloten daarom ons toe te leggen op het nationaal roeien, naast onze universitaire studies. Momenteel loopt alles naar wens. We kroonden ons tot nationaal kampioen, haalden vorig weekeind een internationaal niveau. Ook met onze studies zit het snor. In overleg met onze coaches Jan Muylaert en Eveline Ameel stippelen we de sportieve uitdagingen uit die ons over de periode van de huidige bondscoach Basset heen kunnen tillen. Daarna zien we wel of we onder zijn opvolger wel nog mogen dromen van een EK- of WK-deelname. Ondertussen juichen we de prestaties van onze jonge clubgenoten Chalmet en Steyaert hard toe. Met Florian en Henri zouden we een ongestuurde vier kunnen vormen die wel eens hoge internationale ambities mag koesteren.” (bll)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio