Minivoetbal 1ste nationale

Synergie Merelbeke nu al kampioen na forfait San Siro Deftinge

Merelbeke / Gent / Zwalm / Lierde -

De minivoetbalwereld stond gisteren urenlang op zijn kop. Om 10 uur kwam er de persmededeling dat de derde speeldag in de play-offs in eerste nationale niet zou doorgaan. San Siro Deftinge gaf forfait voor de uitmatch bij Synergie Merelbeke, dat hierdoor verzekerd was van de titel. Deftinge voelde zich in de voorbije twee wedstrijden te zwaar benadeeld door enkele scheidsrechterlijke beslissingen. In de namiddag kregen wij te horen dat Deftinge toch bereid was om te spelen. Die boodschap werkte bij Synergie Merelbeke als een rode lap op een stier. Er werd uiteindelijk beslist dat de laatste speeldag volledig wegvalt. Synergie Merelbeke is de nieuwe kampioen.

“Wij vreesden voor een zware sanctie voor de club en een lange schorsing voor Brecht Vandewatteyne,” aldus Yves Speliers van Deftinge. “Het wordt tijd dat wij met de scheidsrechters eens rond de tafel gaan zitten. Wij werden al te veel benadeeld. Bovendien liet een scheidsrechter via facebook weten dat Deftinge een zware straf verdient. Dit is ongehoord”, besluit Speliers.

Imagoschade

“De competitieleider en het secretariaat hebben een grote verantwoordelijkheid in deze vaudeville”, aldus voorzitter Hendrik Glorieux van Merelbeke). “Zij zouden verzachtende omstandigheden voor Vandewatteyne inroepen, op voorwaarde dat Deftinge zou spelen. Wij hebben met die zaak niets te maken. In dat geval hadden we komende vrijdag niet meer gespeeld. Het kon me niet meer schelen als we op die manier naast de titel zouden grijpen. De imagoschade voor de minivoetbalwereld is enorm.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio