Bakker Paul ziet het groots met zijn pannenkoeken

Bakker Paul ziet het groots met zijn pannenkoeken

Foto: Jan Brys

Brasschaat -

Bakker Paul Dedroog gaat voor het wereldrecord hoogste pannenkoekentoren stapelen. Hij probeert op 27 mei in Maria-ter-Heide het huidige record van 108 centimeter te verbeteren.

Paul Dedroog doet dat tijdens een wielerwedstrijd in Perron Noord in Brasschaat. Eerder had hij al eens een wereldrecord hoogste pannenkoekenstapel gevestigd, maar dat record sneuvelde.

“Zeven jaar geleden bracht ik het record op 77 centimeter. Dat is twee en een half jaar blijven staan. Nu wil ik het opnieuw veroveren. De pannenkoeken mogen maximaal 1 centimeter dik zijn. Voor mijn vorig record stapelde ik ongeveer 260 pannenkoeken. Dat zullen er nu dus wel wat meer worden”, legt de bakker uit.

“We doen het met drie. In het begin stapel je met vier of vijf pannenkoeken tegelijk. Maar naar het einde toe wordt dat heel onstabiel en dan is het stapelen per stuk. Ik ga de pannenkoeken op voorhand bakken. De recordpoging begint rond 10 uur”, aldus Paul Dedroog.

Een deurwaarder zal er grondig op toezien of alles reglementair verloopt. Er is geen tijdslimiet.

De stapel moet wel minstens vijf seconden blijven rechtstaan.

Voor goed doel

“In totaal heb ik 26 kilogram deeg nodig. De opbrengst van mijn recordpoging gaat integraal naar de vzw Rotonde. Mijn collega en goede vriend Pascal Devers zorgt voor de sponsoring en de organisatie”, voegt Paul er nog aan toe.

Dedroog werkt in een industrële bakkerij in Wommelgem.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees