Kleuter (3) overleeft val van 46 meter in waterval: “Dit is een mirakel”

Kleuter (3) overleeft val van 46 meter in waterval: “Dit is een mirakel”

Themabeeld Foto: Shutterstock

Een drie jaar oud jongetje is in Wales aan een verschrikkelijk drama ontsnapt. De kleuter viel vanop 46 meter hoogte in een plas aan de voet van een waterval, maar kwam er met wat schrammen van af.

Het jongetje en zijn tante, beiden uit Liverpool, besloten zondag samen de bekende Llanrhaeadr waterval in Wales langs de linkerkant te beklimmen. Dat was niet zo’n slim plan. “Langs die kant is er geen pad”, vertelt Phil Facey, die in de buurt een restaurant uitbaat. “Ik hoorde plots iemand schreeuwen en ging naar buiten. Daar zag ik dat een man de jongen uit het water hielp.”

“Het jongetje viel zo’n 46 meter diep in water van amper 60 centimeter diep. Zijn tante probeerde hem nog vast te grijpen tijdens zijn val, maar zij viel ook naar beneden. Ze brak haar val 12 meter lager in een boom.”

De kleuter hield aan zijn val niet meer dan enkele schrammen over en ook zijn tante bleef ongedeerd. “Ik geloof echt dat er zondag iets bijzonders is gebeurd”, aldus nog Facey. “Het is een mirakel dat ze het allebei overleefd hebben. Normaal waren ze zeker gestorven. Het was alsof de goden zich ermee moeiden.”

De Llanrhaeadr watervallen behoren met hun 73 tot de hoogste watervallen van het Verenigd Koninkrijk - en zijn 18 meter hoger dan de Noord-Amerikaanse Niagarawatervallen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees