Mechelse politie rolt drugsbende op die hotels gebruikte als ‘safehouses’

Mechelse politie rolt drugsbende op die hotels gebruikte als ‘safehouses’

Foto: BELGA

Antwerpen / Mechelen -

De lokale recherche van de zone Mechelen-Willebroek heeft een drugsbende opgerold die met verschillende koeriers actief was in Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Brussel en die gebruikmaakte van hotels als ‘safehouses’. Dat meldt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. Na een reeks huiszoekingen werden zeven verdachten aangehouden door de onderzoeksrechter, een achtste - een zwangere vrouw - werd vrijgelaten om medische redenen.

Het onderzoek naar de bende liep al sinds vorig najaar, toen een 24-jarige Mechelaar in beeld kwam als drugsdealer. Al snel bleek hij deel uit te maken van een grotere groep die koeriers inzette in verschillende regio’s. De koeriers maakten gebruik van huurauto’s en verbleven in hotels. Nog opmerkelijker is dat een van de bendeleden het dealen bleek te dirigeren vanuit de gevangenis.

Maandag ging de Mechelse politie met steun van de speciale eenheden van de federale politie over tot elf simultane huiszoekingen in Mechelen, Boortmeerbeek, Kortenberg, Sint-Jans-Molenbeek en Schaarbeek. Er namen maar liefst 100 politiemensen deel aan de actie. Acht personen werden gearresteerd, waarvan er zeven werden aangehouden - al werd één van hen onder elektronisch toezicht geplaatst. Een van de verdachten is een hoteluitbater.

De actie leverde de inbeslagname op van onder meer 40.000 euro cash geld, vier personenwagens, 285 hoeveelheden cocaïne ter waarde van in totaal 14.250 euro, 50 gram cannabis, 2,5 kilo hasj, 50 gsm’s, drie wapens (een mes, een taser en een luchtdrukpistool), weegschalen en verpakkingsmateriaal. In een hotelkamer werd bovendien een overzicht van dagopbrengsten van de bende en een planning van de koeriers teruggevonden. Sommige koeriers bleken tot 150 klanten per dag te hebben.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees