“Toekomst van wielerploeg BMC is gered met nieuwe hoofdsponsor”, goed nieuws voor jarige Van Avermaet?

“Toekomst van wielerploeg BMC is gered met nieuwe hoofdsponsor”, goed nieuws voor jarige Van Avermaet?

Foto: Photo News

BMC zou na het overlijden van geldschieter Andy Rihs een nieuwe hoofdsponsor hebben gevonden, waardoor de toekomst van de wielerploeg zou gered zijn. Dat meldt De Telegraaf. Teammanager Jim Ochowitz kwam volgens de Nederlandse krant terecht bij Deloitte – dat nu al als co-sponsor in het wielrennen actief is bij Dimension Data. Dat zou goed nieuws kunnen zijn voor Greg Van Avermaet.

Jim Ocho­wicz, de teammanager van BMC, vroeg begin dit seizoen aan zijn renners en personeelsleden om hem tot begin mei de tijd te geven om een budget bij elkaar te zoeken zodat de ploeg ook zonder de overleden geldschieter Andy Rihs in 2019 zou blijven bestaan.

Volgens De Telegraaf heeft hij nu ook een nieuwe hoofdsponsor gevonden: Deloitte, één van de grootste internationale organisaties op het gebied van financiële en zakelijke dienstverlening, en nu al als co-sponsor actief bij Dimension Data. Giant (nu bij Team Sunweb) zou bovendien de nieuwe materiaalsponsor worden.

 

 

Goed nieuws voor Van Avermaet?

De nieuwe sponsor kan goed nieuws zijn voor Greg Van Avermaet, die nog altijd zonder nieuw contract geen zekerheid heeft voor volgend jaar. Begin mei liet hij al weten “niet te kunnen wachten tot in juli. Ik wacht nog maximaal vijf of zes weken”.

Als BMC hem wil houden, zal teambaas Ochowicz sowieso met een aantrekkelijk financieel voorstel over de brug moeten komen. Zijn huidig (aflopend) contract is er immers nog eentje op basis van zijn prestaties van voor de Spelen van Rio. Met die gouden medaille en zijn zeges in Roubaix, Gent-Wevelgem en de E3 Harelbeke is zijn waarde flink gestegen en er liggen heel wat kapers op de kust.

Uitgerekend vandaag viert Van Avermaet zijn 33e verjaardag.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.