Tot drie jaar cel voor lossen van schoten op wagen met gezin tijdens achtervolging

Tot drie jaar cel voor lossen van schoten op wagen met gezin tijdens achtervolging
Hasselt / Lummen / Beringen / Heusden-Zolder -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 45-jarige man uit Heusden-Zolder veroordeeld tot een effectieve celstraf van 3 jaar en een boete van 8.000 euro voor het lossen van twee schoten naar een voertuig met een gezin aan boord. De man kreeg uitstel voor drie vierde van de geldboete. Zijn passagier, een 35-jarige man uit Beringen, kreeg 2 jaar cel met uitstel en 8.000 euro boete, waarvan drie vierde met uitstel. De dertiger viseerde einde juli vorig jaar zijn ex-partner en haar nieuwe vriend. In de auto zaten verder twee kinderen van 2,5 jaar en 4 jaar oud van het nieuw samengestelde gezin.

De man uit Beringen moet voorwaarden naleven, zoals een contactverbod met zijn ex en therapie volgen voor zijn drugsprobleem en zijn psychiatrische problematiek. Beide mannen hadden eigenlijk afzonderlijk een eitje te pellen met hun ex-partner. Op 29 juli 2017 stuurde de dertiger in een tijdspanne van achttien uur ongeveer 370 sms-berichten naar zijn ex. De volgende dag ging dat verder en trok de dertiger naar zijn kompaan in Heusden-Zolder. Ze stapten samen in de auto en trokken naar het huis van de moeder van zijn ex-partner. Daar lieten ze een band van een voertuig leeglopen. Dan probeerden ze het huis binnen te dringen, maar dat lukte niet. De rit ging dan naar de Beukenstraat in Beringen, waar de nieuwe vriend van de ex woonde.

200 kilometer per uur

Daar werden vier banden van een camionette lek gezet. Het gezin kwam de straat ingereden en zag het uitzinnige duo voor het huis staan. De nieuwe vriend wist dat het uit de hand kon lopen en reed weg. De veertiger en de dertiger zetten de achtervolging in, die door Beringen en Lummen liep. Ze haalden snelheden tot 180 en 200 kilometer per uur.

De veertiger vuurde vanuit zijn venster twee kogels af, die op de grond afketsten en het koetswerk van het geviseerde voertuig raakten. Er vielen geen gewonden, maar het gezin was zwaar onder de indruk.

Nadat het duo de dolle rit had gestaakt, wilde de veertiger zijn ex-vriendin gaan aanpakken. Ze kwamen haar tegen aan een wassalon. Hij toonde haar zijn vuurwapen en zei dat ze al veel eerder in een kist had moeten liggen. Bij de veertiger zijn ook nog ongeveer 180 stuks munitie aangetroffen en cocaïne.

Aan de burgerlijke partijen moet in totaal 5.443 euro schadevergoeding betaald worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees