Voormalige nummer één van de wereld koelt woede op stoel van umpire (en slaat raak)

Karolina Pliskova was in 2017 acht weken lang de nummer één van de wereld maar de 26-jarige Tsjechische is ondertussen afgezakt naar de vijfde plaats op de WTA-ranglijst. En dat zorgt blijkbaar voor de nodige frustraties. Op het WTA-toernooi in Rome werd ze nu al uitgeschakeld in de tweede ronde door de Griekse Maria Sakkari (WTA 42) en dat kon Pliskova maar moeilijk verkroppen...

In de beslissende derde set gaf de umpire uit Polen bij een 5-5-stand het punt - na overleg met de lijnrechter - aan Sakkari, die wat later ook de break wist binnen te halen en het afmaakte met 7-5.

Bij het verlaten van het terrein gaf ze de umpire geen hand. Integendeel: Pliskova koelde haar woede op de stoel van de umpire in kwestie. En ze sloeg duidelijk raak.

Ook haar zus Kristyna (71e op de WTA-ranglijst) was woedend: “Het ergste wat ik ooit heb gezien in de WTA”, zette ze op Twitter. “Ik hoop dat deze dame, Marta Mrozinska, nooit nog een wedstrijd van mij of Karolina zal beoordelen #blacklistforever.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.