22e Sportbeurs voor Deinse lagere scholen

Deinze - De dienst sport en recreatie van de stad Deinze en de stedelijke sportraad organiseren, in samenwerking met de Deinse sportclubs, op vrijdag 18 mei voor de tweeëntwintigste maal hun sportbeurs voor lagere scholen in het sportcomplex Palaestra. Zowel in de sporthal, de turnhal, het zwembad als op de buitenterreinen hebben tal van activiteiten plaats. Al deze activiteiten worden georganiseerd door Deinse sportclubs. Er nemen maar liefst 19 lagere scholen deel, samen goed voor een deelnemersaantal van 1795 leerlingen.

De ‘doe-aan-sport-beurs’ vindt plaats in het sportcomplex Palaestra. De activiteiten vinden plaats in de sporthal, het zwembad, de turnhal en op de buitenterreinen. De bedoeling is jongeren warm te maken om te sporten en hen kennis te laten maken met de verschillende Deinse sportclubs. Niet minder dan 16 Deinse sportclubs zorgen voor de praktische activiteiten.

Deelnemende clubs

Volgende sporten komen aan bod: atletiek, badminton, basketbal, gymnastiek, judo, kajak, mountainbike, rope-skipping, tafeltennis, tennis, voetbal, volleybal en zwemmen. Tevens zijn er nog randactiviteiten zoals een survivalrun, boelsaai, go-kart parcours, water-track en een interactief groepsspel.

De 16 deelnemende Deinse sportclubs zijn: Atletiekclub Deinze, Badmintonclub Astene, BBC Deinze, Deinse Kajak Club vzw, Judoclub Kiawazu, KFC Sparta Petegem, KMSK Deinze, Kon. Veloclub Deinze, RSC The Handles, Sportac ’86 Deinze, TC Witte Kaproenen, TTC Knal, TTC Palaestra, VBK Sferos, VC Cosmos Wontergem en WTC Het Gouden Wiel.

Extra activiteiten

In het zwembad organiseert de sportdienst nog een zwem- en hindernissenparcours onder leiding van de redders en toezichters. Verder wordt er naast het mountainbikeparcours ook een opblaasbare survivalrun en een gocartparcours voorzien. Team Adventure neemt voor de vierde maal deel en stelt een opblaasstructuur “Boelsaai”, een interactief reactiespel en gocarts ter beschikking.

Alle leerlingen ontvangen een deelnamekaart en moeten aan zo veel mogelijk sportactiviteiten proberen deel te nemen. De leerlingen die het hoogste aantal stempels verzamelen komen bovendien in aanmerking voor een leuke prijs.

Deze beurs is op vrijdag 18 mei uitsluitend toegankelijk voor de tweede tot zesde leerjaren van alle lagere scholen van Deinze, in de voormiddag tussen 9 en 12 u en in de namiddag van 13 tot 16 u. Alle scholen van Deinze en de scholen van buiten Deinze die wekelijks gebruik maken van de stedelijke sportinfrastructuur werden aangeschreven en uitgenodigd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio