12 maanden voorwaardelijk wordt effectief voor verdachte van overdosis fentanyl

12 maanden voorwaardelijk wordt effectief voor verdachte van overdosis fentanyl

Themabeeld. Foto: ss

Brugge / Oostende -

De Brugse correctionele rechtbank heeft de voorwaardelijke veroordeling van een 30-jarige Oostendenaar omgezet in een effectieve gevangenisstraf van 12 maanden. Mike D. is heroïneverslaafd en zit momenteel in voorhechtenis voor de dodelijke overdosis van een 32-jarige vrouw in Oostende. Het slachtoffer stierf door de sterke pijnstiller fentanyl.

Het levenloze lichaam van F.V. werd op maandag 9 april aangetroffen in een kraakpand in het centrum van Oostende. Toxicologisch onderzoek wees uit dat de vrouw bezweken was aan een overdosis fentanyl. Fentanyl is een bestanddeel van de pijnstillende pleister Durogesic. Die krachtige pijnstiller dient om ernstige langdurige pijn te behandelen en kan enkel op doktersvoorschrift verkregen worden. Vermoedelijk heeft het slachtoffer de fentanyl van de pleisters gewreven en dan op zilverpapier verhit.

Op 11 april werd Mike D. door de onderzoeksrechter aangehouden voor zijn betrokkenheid in die overdosis. Zijn vriendin Bo H. belandde enkele dagen later eveneens in de cel voor schuldig verzuim en voor het afleveren van verdovende middelen met de dood tot gevolg. Ze ontkennen dat ze de fentanylpleisters leverden.

“Zelf volgende heroïneslachtoffer”

De Oostendenaar werd op 1 juni 2017 veroordeeld tot 12 maanden met uitstel voor drugsfeiten. Het openbaar ministerie vroeg donderdagochtend om die straf om te zetten in een effectieve veroordeling. D. zocht immers geen contact met zijn justitieassistent, waardoor zijn voorwaarden zelfs nooit konden opgestart worden. “Misschien moet hij eens wat langer in de gevangenis blijven, tenzij hij zelf het volgende heroïneslachtoffer wil worden”, aldus procureur Lode Vandaele.

De verdediging wierp tevergeefs op dat de beklaagde toen dakloos was, waardoor het erg moeilijk was om afspraken na te leven. Mike D. reageerde bits op de beslissing van de rechter. “Vanuit de gevangenis kan je helemaal niets aan doen aan je verslaving”, klonk het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees