Werkstraffen voor handel in cannabis op school

Werkstraffen voor handel in cannabis op school

Foto: AFP

Leuven / Keerbergen -

De correctionele rechtbank van Leuven heeft drie jongemannen veroordeeld tot werkstraffen tot 120 uur voor een handel in cannabis op een school in het Vlaams-Brabantse Keerbergen. Zij zochten en vonden hun klanten vooral bij minderjarigen tussen 12 en 16 jaar.

De drie jongeren verkochten cannabis aan minderjarigen tussen januari en mei 2016. Een drugsactie op de school in Keerbergen leidde naar hun woningen in Vilvoorde. Bij een huiszoeking op 18 mei van dat jaar werden hoeveelheden cannabis aangetroffen. Op zolder hadden de jongeren een kweektent geïnstalleerd. Op die manier wilden ze voordeliger aan de softdrugs geraken en liepen ze minder risico om gepakt te worden.

Uit verklaringen van afnemers bleek dat de beklaagden ruim een kilo cannabis verhandelden. Ze verkochten de drugs voor 8 tot 10 euro per gram. Het gezamenlijk vermogensvoordeel wordt geraamd op 11.500 euro.

Gelet op hun jonge leeftijd kwamen de beklaagden weg met werkstraffen van 100 tot 120 uur. De rechtbank heeft een som van 2.962 euro verbeurdverklaard.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees