Zo’n 400 fans present op eerste training van kampioen Club Brugge: spelers en coach krijgen applaus

Club Brugge heeft de landstitel al op zak, waardoor de laatste thuiswedstrijd tegen AA Gent in principe overbodig werd. Maar de kersverse kampioen wil de “Slag om Vlaanderen” zondag nog winnen, want een titelmatch voor eigen volk is belangrijk voor de supporters. Dat werd vandaag alvast duidelijk op de eerste training van de kersverse landskampioen: coach Ivan Leko en de spelers werden door de naar schatting 400 aanwezige fans op applaus onthaald.

LEES OOK: Club Brugge is kampioen, wat staat er dan nog op het spel op slotspeeldag?

AA Gent strijdt nog om de vierde plaats, het laatste rechtstreekse Europese ticket. De Buffalo’s staan momenteel vierde, met 36 punten maar Genk telt als vijfde slechts één puntje minder. Racing Genk moet op bezoek in het Constant Vanden Stock-stadion, waar de thuisploeg nog alles uit de kast moet halen om tweede te kunnen worden.

Een dag na de laatste wedstrijd, op Pinkstermaandag, zal Brugge hoe dan ook helemaal in het teken staan van zijn blauw-zwarte kampioenen. Er staan vanaf 15 uur een hele reeks festiviteiten voor spelers en supporters gepland.

LEES HIER hoe Club Brugge zijn 15e landstitel zal vieren

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.