Zware avondspits rond Brussel: meer dan een uur aanschuiven op ring na ongeval in Zaventem

Zware avondspits rond Brussel: meer dan een uur aanschuiven op ring na ongeval in Zaventem

Weg wordt vrijgemaakt. Foto: Twitter

Brussel -

Door een aanrijding tussen een wagen en een vrachtwagen op de Brusselse buitenring ter hoogte van Zaventem, is het daar donderdagnamiddag meer dan een uur aanschuiven. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum, die aanraadt om de omgeving te vermijden.

De aanrijding gebeurde rond 13.45 uur. Daarbij was er enkel materiële schade, maar de brandstoftank van de vrachtwagen werd wel geraakt, waardoor er veel brandstof op het wegdek terecht is gekomen. Twee rijstroken waren lange tijd versperd, net als de oprit van de R22. Inmiddels zijn zowel de rijstroken als de oprit vrijgemaakt.

“De afhandeling neemt veel tijd in beslag, en het is moeilijk om een prognose te maken over wanneer de werkzaamheden zijn afgerond”, zegt Bruyninckx. Inmiddels is het al meer dan een uur aanschuiven op de buitenring. Over een strook van zo’n 11 kilometer staat het verkeer volledig vast, waarschuwt Bruyninckx nog.

Vanuit Luik

Ook op de E40 is er hinder voor wie uit Luik komt, omdat het verkeer de buitenring niet op kan. “Daar is het een tiental minuten aanschuiven, maar als die bestuurders dan op de buitenring geraken, moeten ze nog rekenen op nog meer vertragingen”, besluit Bruyninckx.

Het Verkeerscentrum raadt automobilisten aan om de regio te vermijden. Bruyninckx raadt automobilisten aan de binnenring te nemen, maar door de omleiding en avondspits wordt het daar ook al extra druk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees