Fransen rammen man en ontsnappen met vluchtauto: “We hadden auto met laatste spaargeld gekocht en nu is hij rijp voor het schroot”

Fransen rammen man en ontsnappen met vluchtauto: “We hadden auto met laatste spaargeld gekocht en nu is hij rijp voor het schroot”

De auto van V. was klaar voor de schroothoop. Hij had hem met zijn laatste spaargeld gekocht. Foto: djr

Menen / Rekkem -

Dinsdagavond rond halfacht werd J.V. (26) in de Gentstraat in Rekkem met zijn auto in de flank gegrepen. De drie Fransen in de andere auto sloegen op de vlucht. V. zette nog de achtervolging in, maar ze konden ontkomen. Het trio is voorlopig spoorloos.

Na een lastige dag, was J.V. (26) blij dat hij omstreeks halfacht dinsdagavond vanuit de Gentstraat in Rekkem de Triloystraat met zijn Opel Insignia indraaide. Hij was op nog geen kilometer van zijn huis, waar zijn vriendin en twee kindjes hem opwachtten. Dat wachten zou nog iets langer duren.

Vanuit het niets werd hij plots in zijn flank geramd door een veel te snel rijdende wagen. “Ik wist niet wat er gebeurd was. Ik dacht eerst een klapband, maar toen zag ik dat mijn airbags eruit waren gesprongen. Toen ik uitstapte, zag ik iets verderop een Peugeot, stilstaand tegen een elektriciteitspaal, helemaal naar de vaantjes”, getuigt V.

Vastgrijpen

In die auto zaten drie jongemannen. “Fransen van Noord-Afrikaanse afkomst, net meerderjarig schat ik. Een van de passagiers was tegen het raam gevlogen en bloedde hevig uit zijn mond en neus. Ik vroeg de chauffeur of alles goed was en die knikte van ja.”

Echter, niets bleek goed te zijn. Wanneer V. de politie wilde bellen, sloeg het drietal te voet op de vlucht. “Ik ben hen achterna gespurt en kon hen vastgrijpen. Ik riep nog dat ze moesten blijven, maar toen kwam een zwarte Volkswagen voorbij”, weet de zesentwintigjarige Rekkemnaar.

Het trio trok aan de portieren en probeerde in de wagen te geraken. De passagiers, waaronder de hevig gewonde jongere, slaagden erin de achterbank te bereiken. De chauffeur had zich vooraan geplaatst, maar dat wou V. niet zomaar laten gebeuren. “Ik sleurde hem uit de auto, maar zijn maat trok hem er terug in. Ik probeerde nog de deur te openen, maar ze konden vluchten.”

Moeskroense politie

Hallucinant. Het lijkt een eeuwigheid, maar het hele voorval duurt nauwelijks tien minuten. Pas dan komt de politie van Moeskroen toe. V. schreef de nummerplaat van de wagen op en maant de agenten aan de wagen te zoeken. “Echter, het ongeval gebeurde op Meens grondgebied, dus wilden ze niks ondernemen. Toen de diensten van de zone Grensleie aankwam, waren de vogels natuurlijk al gaan vliegen”, zucht de onfortuinlijke V.

Bij agenten van Grensleie begrijpen ze niet dat de Moeskroense collega's niks ondernamen. “Abnormaal en absoluut niet klantvriendelijk”, zegt woordvoerder Stefaan Vannieuwenhuyse. Ze proberen nu alsnog het trio op te sporen. “Al wordt dat moeilijk. De wagen die de drie achterlieten werd gehuurd bij een autohandel in Rijsel, misschien vinden we zo een link.”

Drugshandelaars

Het slachtoffer gelooft er alvast niet echt in. “Ze gebruikten waarschijnlijk een vals paspoort en wat als ze ze vinden. Ik vermoed dat het om drugshandelaars gaat die toch niet kunnen betalen of niet verzekerd zijn. Ik hoop toch dat er getuigen nog extra info die ons kan helpen”, klinkt het.

Een aderlating voor de jongeman. “We kochten net een huis en met het laatste restje van ons spaargeld kochten we deze auto. Nu is hij rijp voor de schroothoop.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio