Klimaatduet bij Belga Business Center Deinze

Al Gore & Lard VanObbergen Foto: Facebook

Deinze - Lard Vanobbergen is eigenaar van de coworking place Belga Business Center, maar hij is ook al meer dan 20 jaar beroepsmatig bezig met energie en energietechniek. Gepassioneerd door innovatieve techniek, ligt ook de klimaatproblematiek hem zeer nauw aan het hart. In de eerste plaats als vader, maar ook als ondernemer en als burger. Om die reden organiseert hij, samen met zijn partner Marie Daems, het Klimaatduet op 29 mei en 12 juni, twee infoavonden voor ondernemers waarbij er gefocust wordt op de klimaatproblematiek.

Al Gore

In 2014 werd Lard Vanobbergen geselecteerd om in Johannesburg in Zuid-Afrika de opleiding tot Climate Reality Leader te volgen. The Climate Reality Project is een initiatief van Al Gore, waarbij mensen wereldwijd worden getraind rond de problematiek van klimaatverandering. Tijdens deze trainingen, die door Al Gore zelf worden gegeven, krijgen mensen een diepte-inzicht in de ingrijpende problematiek van de llimaatverandering en wordt hen geleerd hoe ze in hun eigen leefomgeving het bewustzijn bij mensen van deze problematiek kunnen verhogen. The Climate Reality Project werd opgericht in 2006, na de lancering van de documentaire “An Inconvenient Truth”, een aangrijpende documentaire over de opwarming van de aarde.

Als één van de Climate Reality Leaders voor België van het Climate Reality Project, wil Lard Vanobbergen mensen inzicht verschaffen in deze problematiek en hen doen inzien dat deze belangrijk en dringend is.

Belga Business Center

Ook beroepsmatig is Lard Vanobbergen meer dan ooit actief in deze sector. Na de verkoop van zijn installatiebedriijf Brontec in 2017, zet hij vanuit Deinze ‘watts ON’ verder, een onderneming die bedrijven en hun installateurs begeleidt in het omschakelen van oude, naar nieuwe duurzame LED verlichting.

Belga Business Center is een coworking space in Deinze, gerund door zijn partner Marie Daems, waar bedrijven en ondernemers op een flexibele manier gebruik maken van werkplekken en vergaderruimtes.

Klimaatduet

Lard en Marie zijn de initiatiefnemers van dit Klimaatduet. Dit is een event in twee onderdelen met als doel ook lokaal mensen wakker te maken en handvatten aan te reiken met betrekking tot de klimaatproblematiek.

Filmvoorstelling ‘ An inconvenient Sequel:  Truth to Power’

Het klimaat verandert, de waarheid echter niet. Tien jaar nadat Al Gore de klimaatverandering onder de aandacht bracht met ‘An Inconvenient Truth’, verschijnt het boeiende vervolg dat ons laat zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn. Voormalig vice-president Al Gore gaat onvermoeibaar door met zijn strijd, terwijl hij de wereld rondreist om talloze klimaatdeskundigen te trainen en zijn invloed uit te oefenen op het internationale klimaatbeleid.

Tijdens de documentaire volgen camera’s Al Gore achter de schermen tijdens zowel persoonlijke, grappige als ontroerende momenten. Hij blijft het inspirerende idee uitdragen dat de gevaren van klimaatverandering overwonnen kunnen worden door innovatie en inspiratie.

Klimaatpresentatie – Update 2018

Lard Vanobbergen presenteert tijdens deze avond de Vlaamse versie van de presentatie van Al Gore. Verwacht geen preek of een commercieel exposé, maar een boeiende en visueel sterk gedocumenteerde presentatie, die je een beter inzicht probeert te verschaffen in de complexe problematiek van klimaatverandering. Verwacht wel dat na deze presentatie je denken over klimaat en over hoe je zelf actie kan ondernemen nooit meer dezelfde zal zijn.

Praktisch

Wanneer: deel 1 op 29 mei 2018, deel 2 op 12 juni 2018, telkens om 19.30 u

Waar: Beide events hebben plaats in Belga Business Center, Gaversesteenweg 55 in Petegem.

Prijs: deelnemen is gratis, inschrijven is echter wel verplicht via deze link

Meer info op de Facebookpagina.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio