Wake voor door crimiclown vermoorde Caroline in “haar” rozentuin: “Zo kunnen we ons verdriet delen”

Wake voor door crimiclown vermoorde Caroline in “haar” rozentuin: “Zo kunnen we ons verdriet delen”

Caroline Dombrecht (46) werd zondagavond brutaal om het leven gebracht. Foto: rr

Oudenburg -

In Oudenburg wordt zondagavond een wake georganiseerd ter nagedachtenis van Caroline Dombrecht (46) uit Ettelgem. Die zal doorgaan op de terreinen van Lens Roses, waar de vrouw jarenlang werkte. “Zo kunnen we dit verdriet delen”, klinkt het.

In de rozentuin die ze zelf ontwierp op de terreinen van haar werkgever, rozenkwekerij Lens Roses in Oudenburg. Daar zal zondagavond een wake gehouden worden ter nagedachtenis van Caroline Dombrecht (46). De mama van drie kinderen die zondagavond brutaal om het leven werd gebracht. Het is diaken Jos Desmeth die de wake samen met de vrije basisschool De Tandem - waar Caroline haar jongste zoon school loopt - organiseert. “We zijn allemaal heel diep geschokt en diep gekwetst”, zegt hij. “Heel veel mensen kenden Caroline. Het is dan ook zinvol om mensen samen te brengen om dat samen te verwerken. Zo moeten we dat niet in ons eentje doen.”

Sereniteit

Caroline werd zondagavond door haar ex-vriend vermoord in haar woning in de Vijfwegstraat in Ettelgem. De dader bond haar drie kinderen bovendien boven vast op een stoel. Het nieuws hakte er daar dan ook heel erg stevig in bij de inwoners van het kleine dorpje. “Dit komt bij iedereen hard aan”, zegt Peter Velle, toekomstig burgemeester van Oudenburg en zelf inwoner van Ettelgem. “Omdat het zo dicht en zo buitensporig is. En uiteraard omdat er ook nog eens kinderen bij betrokken waren.” Hetzelfde klinkt bij huidig burgemeester Ignace Dereeper. “Verschrikkelijk. Zoiets is nog nooit eerder gebeurd in Oudenburg. We voelen allemaal heel erg mee met haar kinderen en dierbaren.”

Omdat er nog geen zicht is op een datum voor een uitvaart gezien de omstandigheden werd beslist om de wake te organiseren. Het zijn de nabestaanden van Caroline zelf die voorstelden om die in haar geliefde rozentuin te organiseren. Wellicht zal er heel wat volk naar het herdenkingsmoment afzakken. “Iedereen is welkom, maar we willen het heel sereen houden”, zegt diaken Desmeth. “We zullen enkele teksten voorlezen en een gebed brengen. Er zal plaats zijn voor muziek en stilte.”

Bloemen en kaarsen

De diaken vraagt mensen ook om een bloem of een kaars mee te nemen. Die zullen als eerbetoon aan Caroline neergelegd kunnen worden. “Iedereen kende haar als een warme, enthousiaste en gedreven vrouw. Met veel aandacht voor iedereen. Ik feliciteerde haar zaterdag nog met het vormsel van haar zoon.”

Door de wegenwerken in de buurt wordt aan de aanwezigen gevraagd om te voet of met de fiets naar de wake te komen. Die gaat door om 19 uur in de Redinnestraat 11 in Oudenburg. Daar is momenteel geen mogelijkheid tot parkeren, vandaar de oproep van de organisatoren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees