Gebroken fles fosforzuur veroorzaakt even hinder bij Febelco

Gebroken fles fosforzuur veroorzaakt even hinder bij Febelco

De brandweer werd volgens de procedure opgetrommeld om het goedje op te ruimen. Foto: gsd

Izegem -

Een kapotte fles fosforzuur veroorzaakte donderdagmorgen om 10.45 uur even hinder bij geneesmiddelenverdeler Febelco langs de Noordkaai. De fles was in het magazijn op de grond gevallen en een werknemer raakte geïrriteerd aan de keel door het zuur.

Het bedrijf besloot geen risico te nemen en ontruimde het magazijn. Zoals de procedure het voorschrijft, riep het ook de hulp in van de brandweer. “Het ging om een fles van een liter”, zegt bevelvoerder Kurt Decoene van de brandweerzone Midwest. “Twee brandweermannen van Roeselare hebben met een speciaal pak het zuur in een emmer gedaan. Met natriumbicarbonaat hebben we de rest geneutraliseerd.”

Het magazijn werd verlucht zodat de werknemers er weer aan de slag konden, maar het bedrijf besloot om er gisteren niemand meer te laten werken. Na een goed halfuur was het probleem opgelost. Voor de twee politieagenten die ter plaatse waren gekomen, stond er meteen een nieuwe karwei te wachten. Ze kregen een oproep om een ontsnapte eend te gaan vangen in de buurt van supermarkt Delhaize.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio