Medicijn verlengt leven van progeriapatiënt Michiel met 2 jaar

Sint-Truiden -

Goed nieuws voor de Vlaamse progeriapatiënten Michiel en Amber. De universiteit van Boston heeft namelijk bewezen dat het medicijn dat de twee nemen, hun leven met twee jaar verlengt. Het bewijs is nu ook te vinden in een medisch rapport samen met de nodige onderzoeksresultaten.

“Mijn zus en ik moeten nu om de twee jaar naar Boston gaan om testen te laten doen”, zegt Michiel. “En ook om te kijken of onze medicijnen werken.” Voorlopig blijkt van wel, want het gaat goed met de broer en zus. Michiel is met zijn negentien lentes de op één na oudste progeriapatiënt ter wereld. “Ik merk dat de jongere patiënten tijdens reünies altijd heel erg naar me opkijken. Toen ik als jongste naar die reünies ging, was dat bij mij ook zo. Ik hoopte om ooit zo oud te mogen worden als de oudste.”

De medicijnen, de vluchten naar Boston en de onderzoeken kosten wel een pak geld. Daarom wordt nu al voor de elfde keer een eetdag georganiseerd in Sint-Truiden, een initiatief van enkele politici uit de stad. “Als je kan meewerken aan een project waar je een goed gevoel bij hebt, is er nooit iets te veel gevraagd”, aldus Pascy Monette (Open VLD). “Hetgeen we doen gaat integraal naar de kinderen en we zien nu ook het resultaat dat de medicijnen effectief werken en dat is erg leuk.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio