Deze Vlaamse steden ontvangen in 2021 het WK wielrennen (als kandidatuur het haalt)

Deze Vlaamse steden ontvangen in 2021 het WK wielrennen (als kandidatuur het haalt)

Foto: rr

Leuven / Antwerpen / Brugge / Knokke-Heist -

Als Vlaanderen het WK Wielrennen in 2021 mag organiseren, dan wordt de tijdrit gereden tussen Knokke en Brugge. De stad Brugge heeft alvast 360.000 euro veil voor zijn plaats op de Vlaamse kandidatuur.

LEES OOK: Leuven mikt op aankomst WK wielrennen

Na het verlies van De Ronde van Vlaanderen was er al de Elfstedenronde en de Driedaagse Brugge-De Panne, en daar komt mogelijk een grote, eenmalige wielerwedstrijd bij. Het Brugs stadsbestuur heeft toegezegd om in te tekenen op de Vlaamse kandidatuur voor het WK Wielrennen in 2021. Niet voor de wegwedstrijd, die tussen Antwerpen en Leuven gereden zou worden, maar wel voor de individuele tijdrit. Als de UCI kiest voor het Vlaamse voorstel, dan zal de tijdrit, zowel voor heren als voor dames en in alle leeftijdscategorieën, gereden worden tussen Knokke en Brugge.

360.000 euro

Het Brugs stadsbestuur heeft inmiddels zijn goedkeuring gegeven voor de deelname, die nog bekrachtigd moet worden door de gemeenteraad. Daar hangt wel een stevig prijskaartje vast: 360.000 euro. “Dat is niet weinig, maar dit evenement past wel in onze citymarketingstrategie. Dit is een evenement met een zéér groot bereik, onbetaalbare reclame eigenlijk”, zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A). Volgens Landuyt nam Brugge overigens niet zelf het initiatief, maar werd de stad gevraagd. “Brugge is een sterk merk en een vaste waarde in het wielercircuit: een troef voor de kandidatuur. En uiteraard kwam het ook tot een akkoord omdat we bereid zijn voor ons deel van het engagement te betalen, een win-winsituatie.”

De burgemeester van startplaats Knokke bevestigt de deelname aan het WK Wielrennen. “Dit wordt een tijdrit van de mooiste kuststad naar de mooiste kunststad”, zegt schepen Jan Morbee (GBL).

Of het WK wielrennen ook effectief naar Vlaanderen komt, zal in september blijken. Na het eerstkomende WK, dat in Innsbruck plaatsvindt, maakt de UCI de winnende kandidaat bekend.

Tour de France

Overigens is het nog steeds mogelijk dat Brugge een van de komende jaren ook de Ronde van Frankrijk te ontvangen. “We zijn nog altijd in de running, zo heeft de organisatie ons bevestigd, maar of en in welk jaar we de Tour kunnen ontvangen, hangt af van het uitgestippelde parcours”, zegt Landuyt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees