Heibel en commotie aan de Quick Step-bus in Giro: waar liep het gisteren mis met Viviani?

Heibel en commotie aan de Quick Step-bus in Giro: waar liep het gisteren mis met Viviani?

Foto: Twitter

Heibel en commotie aan de Quick Step-bus gisteren op het race-circuit van Imola. Ploegleider Davide Bramati brieste, Zdenek Stybar stapte met een gezicht op onweer de bus op, een cameraploeg van Eurosport werd nogal dwingend verzocht om verderop te gaan filmen. Voorafgaand aan de sprint – overtuigend gewonnen door Sam Bennett – was kennelijk een en ander in het honderd gelopen.

LEES OOK: 

- Bennett is in Giro de snelste op autocircuit van Imola na kletsnatte maar spectaculaire finale

- REACTIES. Van der Sande zag af tijdens kletsnatte Giro-rit, Bennett houdt geen rekening met Viviani

“Ik weet niet hoe of waarom”, aldus ploegleider Rik Van Slycke. “Maar toen het peloton bij de eerste passage op het circuit in twee stukken brak, zaten al onze mannen vooraan. Alleen Viviani zat vanachter. Die moet normaal gezien altijd bij Sabatini en Morkov zitten.”

Quick Step-ploegmaats Cavagna en Capecchi lieten zich uitzakken en brachten Viviani nog met succes terug, maar toen liep het pas echt fout. Van uit de volgwagen kwam het signaal aan de ploeg om vol achter de koplopers te gaan rijden, maar terwijl Stybar en co. vooraan in het peloton tempo maakten, zakte Viviani er achteraan opnieuw door. Dat kregen de renners echter niet te horen in de oortjes die door het gure weer niet functioneerden.

Quick Step Floors fnuikte zo zijn eigen kansen al was Viviani sowieso niet meer in staat geweest te sprinten. Hij raakte na afloop nauwelijks de ploegbus op. “Hij is compleet onderkoeld”, aldus Rik Van Slycke. “Hij zit te rillen als een tak.”

"Bad day", was de commentaar van de Italiaanse sprinter achteraf...

Vandaag meteen revanche?

Daags voor een klimweekend in de Dolomieten – met op zaterdag de Zoncolan – krijgen we in Nervesa della Battaglia een gevecht tussen de sprinters. De etappe voert het peloton langs de Po-vlakte. De enige hindernis is een heuveltje van vierde categorie op twintig kilometer van de meet. Geen onoverkomelijkheid voor de snelle mannen die een rechte licht oplopende slotkilometer voor de wielen krijgen. De finish ligt op het parcours waar Joop Zoetemelk in 1985 wereldkampioen werd. Mogelijk een extra stimulans voor de Nederlander Danny van Poppel.

Volg hier de 13e etappe LIVE van start tot finish!

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.