MNM-dj wil nieuw rolmodel zijn voor jonge lesbische meisjes: “Er is heel hard nood aan”

MNM-dj wil nieuw rolmodel zijn voor jonge lesbische meisjes: “Er is heel hard nood aan”

Dorianne Aussems wil graag een rolmodel zijn voor jonge lesbische meisjes. Foto: © VRT Joost Joossen

Lesbische meisjes en vrouwen hebben te weinig jonge rolmodellen. Dat zeggen MNM-dj’s Karolien Debecker en Dorianne Aussems in Van Gils & Gasten. “Zelfs in 2018 is daar nog heel hard nood aan”, klinkt het.

Het was na de holebi-uitzending van Taboe dat MNM-dj Karolien Debecker zich afvroeg waar de nieuwe generatie lesbische rolmodellen bleef. “Ik was destijds 25 jaar toen ik uit de kast kwam, intussen 13 jaar geleden. Ik had toen Yasmine als rolmodel en heb daar ontzettend veel aan gehad. Maar vandaag zie ik zowel in Vlaanderen als internationaal geen enkel meisje dat ervoor uitkomt dat ze op vrouwen valt.” Ze schreef die bedenking ook neer in een tweet:

Kort daarna kreeg ze bijval van haar collega Dorianne Aussems. “We zwijgen nog te veel”, schreef ze. “Terwijl ik vroeger zelf tevergeefs naar een jong voorbeeld zocht. Dus ja, ik val ook op vrouwen en ik heb dit nog nooit duidelijk laten vallen. Damn, het wordt tijd. Let’s do this, samen.”

“Ik zal er nooit over liegen wanneer mensen het aan me vragen. Ik ben daar heel open over. Maar ik zal dat ook niet benadrukken. Terwijl daar zelfs in 2018 heel hard nood aan is”, vertelt Aussems in Van Gils & Gasten. Daarom wil ze voor jonge lesbische meisjes onderstrepen dat ze lesbisch is. In de hoop hen op die manier het leven makkelijker te maken. “En dat heb ik voornamelijk te danken aan Karoline”, klinkt het nog.

“Het is intussen vijf à zes jaar geleden dat ik uit de kast ben gekomen. Je bent voordien jong en onzeker en het duurt heel lang voor je dat voor jezelf kan accepteren. En dan begint het naar de buitenwereld, maar dan zijn we al een aantal jaar verder”, zegt Aussems. “Maar het feit dat ik nu een bericht kan terugsturen naar iemand waarvan ik had gehoopt dat iemand dat ooit voor mij had kunnen doen, dat betekent voor mij de wereld. En ik hoop voor die persoon ook.”

Corrigeer

MEER NIEUWS