Zoon naar ziekenhuis na ontplofte obus, vader werkt gewoon voort

Zoon naar ziekenhuis na ontplofte obus, vader werkt gewoon voort

Dimitri was aan het ploegen op een grote akker toen plots een Duitse obus ontplofte. Foto: bfr

Houthulst -

De 28-jarige Dimitri Delefortrie liep donderdag gehoorschade op nadat een Duitse obus ontplofte terwijl de landbouwer zijn akker aan het bewerken was.

Landbouwer Dimitri Delefortrie (28) uit de Langemarkstraat uit Houthulst was donderdag aan het ploegen op een grote akker toen plots een Duitse obus ontplofte. Bij de ontploffing geraakte de landbouwer niet gewond. Delefortrie had aanvankelijk het idee om verder te werken, maar zijn vader Benoit raadde hem aan om onmiddellijk naar het ziekenhuis te gaan.

“Dimitri moest zelf aan de buren vragen of zij mij konden opbellen. Na het ongeval hoorde mijn zoon quasi niets meer. Ik zag deze week een reportage op televisie omtrent gehoorschade bij voetzoekers in het voetbal en liet mijn zoon dan ook onmiddellijk naar het ziekenhuis vertrekken.”

Niet de eerste keer

Enkele uren na het voorval kon Dimitri al terug beter horen. “Het is niet de eerste keer dat we dit meemaken. Enkele jaren geleden reed ik met mijn tractor op een obus. Toen was er heel veel schade aan mijn ploeg. Ik moest zelf een nieuwe kopen. Nu is de schade gelukkig gering en kunnen we blijven verder werken met het materiaal”, aldus vader Benoit.

Hij nam donderdag na het voorval gewoon het werk van zijn zoon over en ploegde met de tractor rustig verder. “Je mag daar niet te veel over nadenken.”

De ontmijningsdienst DOVO werd gisterenmiddag onmiddellijk opgebeld en de Duitse obus werd direct van het veld verwijderd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees