Aalst investeert 40.000 euro in ‘Mini-Tomorrowland’ met Sven Ornelis op 11 juli

Aalst -

Op het feest van de Vlaamse gemeenschap op 11 juli pakt Aalst uit met een nieuw, muzikaal concept met deejay Sven Ornelis. De stad telt er 40.000 euro voor neer, de toegang is gratis.

“Op de Grote Markt van Aalst wordt er een soort van ‘Tomorrowland van de Vlaamse muziek’ georganiseerd”, klinkt het bij organisator Live Entertainment, die onder meer ook Marktrock op touw zet in Aalst. “Drie uur lang kan er gefeest en gedanst worden met de beste muziek van eigen bodem tijdens een spetterende DJ-set van Sven Ornelis. Zoals bij een echt dancefestival zal de sfeer magisch zijn: special FX, confetti, vuurwerk en een lichtshow. Zo heb je onze Vlaamse muziek nog nooit beleefd!”

Persoonlijke top drie

De Aalstenaar kan zelf zijn muziek in de Aalst Top 111 stemmen. “Gewoon surfen naar top111.be en jouw persoonlijke top drie ingeven”, aldus nog de organisatoren. “De resultaten van deze stemming vormen een unieke hitlijst, de Aalst Top 111.” Sven Ornelis kijkt ernaar uit, laat hij weten: “Op 11 juli mag ik de Grote Markt van Aalst in vuur en vlam zetten met de beste muziek van eigen bodem. Helemaal mijn ding! En als kers op de taart breng ik als verrassing enkele artiesten mee die hun verkozen hit live zullen brengen.”

Er zullen die dag ook vijf fanfares door Aalst paraderen. Het totale kostenplaatje komt op ongeveer 40.000 euro. Toegangsgeld wordt er niet gevraagd. “Daarmee pareren we meteen de kritiek van wie beweert dat Aalst niet in participatie gelooft”, zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). “We geven het Vlaams feest een nieuw elan met een budget dat ongeveer hetzelfde is als de voorbije jaren, maar waar nu creatiever mee wordt omgegaan. Dit is het begin van hopelijk een jaarlijks terugkerend evenement op 11 juli.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio