Joke Emmers maakt musicaldebuut in ‘Iedereen Beroemd’

Joke Emmers maakt musicaldebuut in ‘Iedereen Beroemd’

Foto: DBA

Aan podiumervaring geen ­gebrek. Maar acteren, zingen én dansen tegelijk, dat deed Joke Emmers (28) nog niet. Volgend jaar maakt ze haar debuut als musicalster in ­Iedereen Beroemd, gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere.

Een schemerig theaterzaaltje achterin café De Gekke Haan in het polderdorp Kallo. Vlaamser verzin je het niet. De ideale setting om de musical-adaptatie van Iedereen Beroemd, misschien wel dé Vlaamse film bij uitstek, op te warmen. De première is pas voor begin volgend jaar, maar gisteren werd hoofdpersonage Marva voorgesteld. Een rol voor Joke Emmers, vorig jaar de revelatie in tv-land dankzij Callboys, Beau ­Séjour en De Slimste Mens ter Wereld. Zij zong voor het eerst ­titellied Lucky Manuelo voor een publiek. “Het was een klein beetje sterven”, zegt Emmers na haar optreden. “Ik zat vol zenuwen. Zo’n iconisch nummer in je eentje zingen, da’s heftig.”

Iconisch is het zeker. Iedereen Beroemd werd in 2000 een enorm bioscoopsucces, en mocht een jaar later meestrijden om de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Voor regisseur Dominique Deruddere en hoofdrolspeelster Eva Van der Gucht betekende het de doorbraak, Raymond van het Groenewoud kreeg met Lucky Manuelo lof als filmcomponist.

Spektakel met pruik

“Ik was 11 toen ik de film voor het eerst zag”, vertelt Emmers. “Ik was echt onder de indruk. Toen regisseur Frank Van Laeken me deze rol aanbood, heb ik even getwijfeld. Zou ik dat wel kunnen, een musical? Dus heb ik Eva gebeld om toestemming te vragen. (Emmers leerde Van der Gucht goed kennen op de set van ‘Den Elfde Van Den Elfde’, nvdr.) Ze verklaarde me gek als ik het niet zou doen.”

Als tegenspeler krijgt Emmers Sven De Ridder (43) naast zich, die ook zijn musicaldebuut maakt. Hij speelt Marva’s vader Jean, die zijn dochter koste wat kost wil lanceren in de Vlaamse showbizz. “Bij Sven stond het hoog op zijn bucketlist, maar ik had nooit verwacht musical te doen. Dit is spektakel. Zie mij hier staan, met mijn pruik. (lacht) Dat zingen loopt wel los: ik heb al drie zanglessen gevolgd, en oefen ook thuis. Al let ik daar wat op, voor mijn buren. Ik heb gehoord dat zingen onder de douche goed is voor je stem, dus ik zit al safe.”

De rest van de cast wordt na de zomer bekendgemaakt. In januari starten de repetities, op 17 februari 2019 gaat Iedereen Beroemd in première in Theater Elckerlyc (Antwerpen). Daarna trekt de musical door Vlaanderen.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees