Gaviria vliegt naar nieuwe zege voor Quick-Step Floors, Philipsen gaat zwaar tegen het asfalt in Californië

Gaviria vliegt naar nieuwe zege voor Quick-Step Floors, Philipsen gaat zwaar tegen het asfalt in Californië

Foto: rr

Raak voor Quick-Step Floors in de Ronde van Califonië. Fernando Gaviria was alweer outstanding in de massaspurt en won in Elk Grove zijn tweede rit. Hij wordt ook meteen leider in het puntenklassement. Caleb Ewan en Peter Sagan vervolledigden het podium. Onze landgenoot Jasper Philipsen viel zwaar op vier kilometer voor de finish. Hij greep daarbij meteen naar zijn bebloede arm. Tejay Van Garderen blijft leider.

De renners legden donderdag in de vijfde etappe een parcours van 176,5 kilometer af van Stockton naar Elk Grove. Vijf renners kleurden de rit met een lange ontsnapping. Stijn Vandenbergh (AG2R La Mondiale), Michael Rice (Hagens Berman Axeon), Ruben Companioni (Holowesko-Citadel), zijn teamgenoot Fabian Lienhard en Tanner Putt (UnitedHealthcare) verzamelden maximaal 3:45 voorsprong maar werden in de slotfase gegrepen. Het peloton stoomde daarna door naar de finish, al zorgde een val nog voor wat opschudding.


"Ik ben blij met deze mooie overwinning, die zonder mijn teamgenoten niet mogelijk was geweest", reageerde Gaviria. "Alle jongens hebben een fantastische job gedaan. Ik ben erg tevreden dat ik hun harde werk op deze manier kan terugbetalen."
De Amerikaan Tejay van Garderen (BMC), die woensdag een dubbelslag sloeg in de tijdrit, blijft leider in het algemene klassement, met 23 seconden voorsprong op de Colombiaan Egan Bernal (Sky). Onze landgenoot Laurens De Plus (Quick-Step Floors) staat achtste op 2 minuten 13 seconden.

Vrijdag kunnen de klimmers zich nog een keer uitleven in de voorlaatste rit met aankomst in South Lake Tahoe. Onderweg wachten vijf beklimmingen, waaronder een col van tweede categorie op 6 km van de streep. Zaterdag volgt de slotetappe in Sacramento.

Uitslag:

1. Fernando Gaviria (Col) in 4u04’34”

2. Caleb Ewan (Aus) z.t.

3. Peter Sagan (Svk)

4. Rick Zavel (Dui)

5. John Murphy (VS)

Stand:

1. Tejay Van Garderen (VS) in 16u55’29”

2. Egan Bernal (Col) +23”

3. Daniel Martinez (Col) +37”

4. Tao GeogheganHart (Eng) +52”

5. Adam Yates (Eng) +1’07”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.