Patrick Lefevere is ondanks nieuwe zege in Californië toch (weer) ontevreden: “Zijn wij gevangenen?”

Patrick Lefevere is ondanks nieuwe zege in Californië toch (weer) ontevreden: “Zijn wij gevangenen?”

Foto: rr

In de vijfde rit van de Ronde van Californië (WorldTour) is de Colombiaan Fernando Gaviria de snelste gebleken in een massasprint. Een nieuwe zege dus voor Quick-Step Floors, maar toch is manager Patrick Lefevere niet helemaal tevreden. Op Instagram haalt hij stevig uit naar de organisatie: “Is dit hoe je mijn team behandelt? Zijn wij gevangenen?”

VIDEO. Gaviria vliegt naar nieuwe zege voor Quick-Step Floors, Philipsen gaat zwaar tegen het asfalt in Californië

“Hallo Amgen Tour of California en ASO: is dit hoe je mijn team en nog drie andere teams behandelt? Door hen vier dagen in dit shit-hotel (sic) te steken? Zijn we gevangenen? Schaam jullie. 000 respect”, zette hij op Instagram bij een foto van zijn schamel ontbijt.

De zege van Gaviria even later maakte toch nog wat goed: “Bam, nog eentje!”

Bam another one @quickstep_team @fernandogaviriarendon #amgentourofcalifornia

Een bericht gedeeld door Patrick Lefevere (@patricklefevere) op

Gisteren raakte al bekend dat Quick-Step Floors dit jaar geen team afvaardigt naar de Belgische rittenkoers Baloise Belgium Tour. Het team geeft volgende week de voorkeur aan de Tour des Fjords in Noorwegen omdat “we nu eenmaal met respect behandeld willen worden. Het startgeld dat we kregen in de Baloise Belgium Tour was ondermaats”, aldus Lefevere.

LEES OOK: Boos Quick-Step verkiest Noorse boven Belgische koers: “We willen met respect behandeld worden”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.