Wegpiraat bij Astana reed bijna seingever in Yorkshire aan, UCI grijpt stevig in

Lars Michaelsen, de ploegleider van Astana die begin mei bijna een seingever aanreed in de Ronde van Yorkshire, is stevig gestraft door de UCI. De Deense ex-renner wordt voor vijftig dagen geschorst en moet een boete van 5.000 Zwitserse frank betalen. Dat is ongeveer 4.200 euro.

Michaelsen maakte met zijn roekeloos rijgedrag bijna een slachtoffer. Seingever Philip Sullivan stond op een verkeersheuvel toen de ploegauto van Astana recht op hem kwam afgereden. De Brit kon net op tijd wegduiken en hield er geen verwondingen aan over. Er werd wel een verkeersbord vernietigd.

Na een onderzoek van het disciplinair comité van de Internationale wielerbond UCI, gaf de 49-jarige Deen toe dat hij verantwoordelijk was voor de bijna-aanrijding. Hij verleende verder zijn volledige medewerking aan de UCI.

Astana had zich daags na de aanrijding al verontschuldigd via Twitter. “We betreuren het incident met onze ploegauto. De ploegleider heeft meteen de organisatie verwittigd om onze verontschuldigingen aan te bieden. We proberen ook de seingever te bereiken. We hopen dat dit nooit meer zal gebeuren.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.