Jonge moeder binnenkort aan leugendetector voor poging gifmoord op baby

Jonge moeder binnenkort aan leugendetector voor poging gifmoord op baby

Illustratie Foto: ss

Brugge / Knokke-Heist -

De Brugse raadkamer heeft de verschijning van een 21-jarige vrouw uit Knokke-Heist, verdacht van poging gifmoord op haar zoontje van zeven maanden, uitgesteld naar de zitting van 1 juni. De verdediging vroeg om uitstel, omdat de vrouw binnenkort een leugendetectortest zal ondergaan.

Het kind werd op maandag 12 maart plots ziek en werd door zijn moeder naar het ziekenhuis van Knokke gebracht. Van daaruit werd de baby de volgende nacht overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Gent. Op 20 maart bracht de spoedarts van het UZ het parket op de hoogte van een verontrustende situatie. Het slachtoffer vertoonde immers duidelijke sporen van vergiftiging met het antipsychoticum Haldol. Intussen is het jongetje wel aan de beterhand.

Na die melding door de spoedarts werden de ouders van het slachtoffer opgepakt. De onderzoeksrechter besliste om E.D. aan te houden op verdenking van poging tot gifmoord. Haar ex-partner werd na verhoor vrijgelaten. Het koppel ging in januari uit elkaar, maar het is niet bekend of die breuk een aanleiding kan zijn voor de feiten.

Het is niet duidelijk wanneer het slachtoffer de dosis Haldol kreeg toegediend. Volgens de verdediging vertoonde de baby een dag eerder immers al vreemd gedrag. Toxicologisch onderzoek zal meer klaarheid moeten scheppen. E.D. blijft in ieder geval haar onschuld staande houden. Volgende week zal ze zelfs een polygraaftest ondergaan. In afwachting van die test met de leugendetector vroeg de verdediging om de zaak uit te stellen. Daardoor blijft de verdachte dus minstens tot 1 juni in de cel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees