Acht maanden met uitstel voor steek met glas tijdens trouwfeest

Acht maanden met uitstel voor steek met glas tijdens trouwfeest

Genrebeeld. Foto: Shutterstock

Lille / Kasterlee -

De strafrechter in Turnhout heeft Dries D. (30) uit Lille veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke celstraf. Tijdens een trouwfeest in Lichtaart ging hij op de parking een andere gast te lijf en sloeg hem met een bierglas.

De feiten deden zich voor op 3 juni van vorig jaar. Dader en slachtoffer waren toen aanwezig op een trouwfeest in discotheek Cobra in Lichtaart. Toen Dries D. meende dat het slachtoffer zijn vrouw had gekust, gingen de poppen aan het dansen.

Toen de burgerlijke partij naar buiten ging, ging Dries D. hem achterna. De man ontkende niet dat hij met een bierglas had geslagen. Maar hij beweerde dat de man die op hem zat, hem probeerde te wurgen. Volgens de beklaagde was er sprake van wettige zelfverdediging.

De rechter veegde dat argument van tafel. “Op de beelden van een bewakingscamera is duidelijk te zien dat de beklaagde het slachtoffer eerst een duw geeft. Vervolgens ontstaat er een gevecht waarbij de beklaagde de bovenhand heeft. Het vervolg van de vechtpartij is niet te zien. Maar de dader liep verwondingen op aan de hand en het slachtoffer verwondingen in het gezicht.”

Het slachtoffer vroeg 14.812 euro schadevergoeding. De rechter kende hem een provisioneel bedrag van 5.000 euro toe en stelde een deskundige aan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio