81-jarige Staf wint wisseltrofee Zilveren Stapper

De laureaten van de Zilveren Stapper. Foto: foto Kevin Verboven

Zandhoven - Op 16 mei 2018 stapten zo’n 20 personen binnen in het koffie- en theehuis Het Koffieboontje in het centrum van Zandhoven. Het betreft een deel van de leden van de Bond Senioren Massenhoven alsook het bestuur van deze bond. Meer bepaald gaat het over de leden die ten minste aan één van de meerdere wandelingen - georganiseerd door de bond - meegedaan hebben. Bedoeling van de bijeenkomst was de uitreiking van de “Zilveren Stapper”.

Dit is een wisseltrofee waarvan de fysieke vorm gecreëerd werd door Frans Leenknecht (71). De trofee wordt uitgereikt aan de meest verdienstelijke stapper van de Bond Senioren Massenhoven. Concreet wordt de ‘stapper’ met het grootste aantal deelnames aan de wandelingen van de bond, bekroond. Het was de eerste keer dat de prijs uitgereikt werd.

Het voorbije seizoen hebben 13 wandelingen plaatsgehad. Er waren 112 deelnames of een gemiddelde van 8,62 personen per wandeling. Reëel varieerde de opkomst van 3 tot 15 personen per wandeling. In totaal hebben 20 verschillende leden deelgenomen wat neerkomt op +/-35% van het ledenaantal van de bond.

Eerder – eind 2017 – werd ook al de “Zilveren Trapper” uitgereikt. Die bekroont de fietser die heeft deelgenomen aan de meeste – door de bond georganiseerde - fietstochten.

Het woord tijdens de uitreiking van de “Zilveren Stapper” werd gevoerd door de maker van de trofee, Frans Leenknecht. In zijn woord voor de aanwezigen, lichtte Frans de symboliek achter de trofee toe. Zilver omdat deze kleur past bij senioren. Stapper “om te refereren naar al de wandelaars die geregeld aanwezig zijn en van onze wandelingen een prettige samenkomst maken”, aldus Frans. De vorm verwijst naar een afduwende voet die recht vooruit gaat naar een deugddoende toekomst.

Frans wil met zijn trofee illustreren dat senioren misschien wel oud zijn maar nog niet ‘out’.

Voorzitter Manus Sips (81) mocht de winnaars bekend maken. De derde meest verdienstelijke stapper met 10 op 13 deelnames (76,92%) was Achiel Lenaerts (67). De tweede meest verdienstelijke stapper met 12 op 13 deelnames (92,30%) was Frans Leenknecht (71). De stapper die zich het meest verdienstelijk heeft gemaakt – al was deelnemen belangrijker dan winnen – met 13 op 13 deelnames (100%) was Staf Lauwereys (81).

Staf Lauwereys mag de prijs dus bewaren tot het einde van het volgende wandelseizoen.

Kevin Verboven

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio