Arbeiders bij Umicore leggen spontaan het werk neer

Arbeiders bij Umicore leggen spontaan het werk neer

Foto: BELGA

Hoboken -

Tientallen arbeiders bij het recyclagebedrijf ” in Hoboken hebben vrijdag spontaan het werk neergelegd. Ze zijn de hoge werkdruk beu. Door de spontane actie raakte de productie verstoord.

Umicore zoekt dit jaar tweehonderd nieuwe werknemers. Het gaat vooral om operatoren die machines kunnen bedienen. “Maar door de krappe arbeidsmarkt raken die vacatures niet snel ingevuld”, zegt Marc Pottelancie, secretaris van de socialistische vakbond ABVV. “Enkele werknemers zijn naar de petrochemische sector vertrokken, omdat de lonen daar nog hoger liggen. Daardoor verhoogt de werkdruk voor de mensen die wel bij Umicore blijven. Umicore erkent het probleem en zoekt een oplossing. We onderhandelen verder op 29 mei. Maar sommige werknemers vinden dat het niet snel genoeg gaat.”

Umicore erkent dat er een probleem is. “We willen een budget vrijmaken om de arbeidsvoorwaarden nog competitiever te maken ten opzichte van andere bedrijven”, zegt Marjolein Scheers, woordvoerder van Umicore. “Van de tweehonderd werknemers die we dit jaar zoeken, hebben we er al tachtig gevonden. Er staan dus nog 120 vacatures open.”

Marc Pottelancie denkt dat de productie in het bedrijf in de komende dagen weer normaal zal verlopen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio