VoetbalInterprovinciale eindrondeEENDRACHT AALTER - RACING MECHELEN - Yves Van Acker blij met roemrijke tegenstander

“Hoogdag voor de club”

“Hoogdag voor de club”

Yves Van Acker: “Iedereen staat op scherp.” Foto: Marc Van Hecke

Aalter / Mechelen -

Eendracht Aalter begint maandag aan een nieuw avontuur. De rood-witten krijgen op hun eerste speeldag in de interprovinciale eindronde ex-eersteklasser Racing Mechelen op bezoek. De Maneblussers wonnen donderdag op eigen veld met 1-0 van Liedekerke.

“Ik ben gaan scouten en was onder de indruk van de omstandigheden”, zegt coach Yves Van Acker. “Racing Mechelen is een echte traditieclub in het voetbal. Veel sfeer, een grote publieke opkomst en een goed voelbare ambitie om te proberen opnieuw een stap hogerop te gaan. Het is voor ons een eer om tegen zo'n roemrijke club te spelen. Dit is één van die wedstrijden waarvoor men als coach en speler werkt en leeft. Ongeacht het resultaat is onze thuismatch tegen Racing Mechelen een hoogtepunt in deze campagne. We zijn voor onze supporters tevreden dat we met zo'n mooie affiche kunnen uitpakken.”

Hoe sterk schat je Racing Mechelen in?

“De Maneblussers wonnen verdiend van VK Liedekerke en voeren alleen de rangschikking aan. Het is niet alleen een ploeg met veel voetballend vermogen maar ook met veel beleving en enthousiasme. We zullen ons beste niveau moeten halen om een goed resultaat neer te zetten. Ik hoef mijn groep niet te motiveren. Iedereen staat op scherp om in deze eindronde het beste van zichzelf te geven. Ik zal enkele jongens moeten teleurstellen want ik kan over mijn volledige kern beschikken. Eerste doelman Thomas Van Hende is hersteld van een blessure en staat weer onder de lat. Andres Van Autreve miste de voorbije twee wedstrijden in de provinciale eindronde maar zit weer in de selectie.”

Waarom werd dit duel naar maandag verplaatst?

“Er is op zondag de topper in de play-offs tussen Club Brugge en AA Gent. Wij waren van mening dat de titelstrijd misschien nog niet zou beslist geweest zijn. Er wonen in Aalter heel wat supporters van Club Brugge waardoor de aandacht volledig naar blauwzwart zou gaan. Er is nu op maandag geen enkele andere wedstrijd waardoor we een grote publieke opkomst verwachten. Het is een hoogdag voor Eendracht Aalter.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio