Moet er nog Marie zijn?

Niet van het scherm te branden: Marie Verhulst nu ook nieuw gezicht van Studio 100 TV

Niet van het scherm te branden: Marie Verhulst nu ook nieuw gezicht van Studio 100 TV

Foto: Studio 100 TV

Je moet dezer dagen al flink je best doen om je tv aan te zetten en níét op Marie Verhulst (22) te stoten. Ze wordt nu ook het gezicht van Studio 100 TV en is klaar om het etiket ‘dochter van’ definitief van zich af te schudden. “Ongelooflijk dat ik dit ‘mijn werk’ mag noemen.”

Ze vertelde het al honderd keer. Ze stond – spreekwoordelijk – op haar hoofd om het uit te roepen. Tot vervelens toe. En omdat velen haar nog steeds niet geloven, doet ze het nog eens. “Ik krijg dit niet in de schoot ­geworpen omdat Gert Verhulst mijn vader is. Integendeel, ik heb net als ­iedereen auditie gedaan. En ik heb maanden moeten nagelbijten voor ik ineens het verlossende telefoontje kreeg. Denk je dat een groot, profes­sioneel bedrijf als Studio 100 zich ­inlaat met ouder-kindrelaties? Maar er zullen altijd mensen zijn die het ­tegendeel beweren.”

En het moet gezegd: Marie Verhulst op tv, dat is mayonaise die pakt. Ze is jong, ontwapenend en charmant. Het lijkt dan ook een meesterzet om haar het nieuwe gezicht van Studio 100 TV te maken, schouder aan schouder met James Cooke en Joyce Beullens. “Ik ben zenuwachtig, ja. Maar zie het eerder als gezonde spanning. Gelukkig moet ik werken met kinderen. Door mijn rol in Ghost Rockers(een jeugdserie van Studio 100, nvdr.) voelt dat vertrouwd aan.”

(lees verder onder de foto)

Niet van het scherm te branden: Marie Verhulst nu ook nieuw gezicht van Studio 100 TV
Foto: 2 Sterren Restaurant

Observeren en leren

Haar nieuwe job wordt gevarieerd ingevuld. Ze bereidt met James en Joyce een programma voor waarin ze het met kinderen in allerlei opdrachten tegen elkaar moeten opnemen. En ze zong al de generiek in van de nieuwe animatieserie Blinky Bill. “En dat met amper een uurtje zangles op de teller. Maar het is wel iets dat ik nu van m’n bucket list kan schrappen. Ik probeer snel veel te leren door te observeren. En nee, het is niet zo dat mijn vader de hele tijd op mijn vingers staat te kijken.”

En of ze niet vreest dat de kijker, nu ze alomtegenwoordig is, snel op haar uitgekeken raakt? “Ik heb daar geen schrik voor. De presentaties op Studio 100 TV liggen in het verlengde van mijn activiteiten bij Ghost Rockers. Bovendien weet ik niet in ­hoeverre de kijkers van Boxing Stars en 2 Sterren Restaurant dezelfde zijn. In elk geval kan ik in alle projecten een ander aspect van mezelf tonen. Mensen kunnen mij aan het werk zien als actrice, zangeres, bassist, maar ook wanneer ik uit mijn comfortzone treed. Ze krijgen telkens een andere Marie, dus zo snel worden ze mij ­hopelijk niet beu.” (lacht)

Marie knijpt zich wel geregeld in de arm. “Ik sta vaak stil bij de kansen die ik krijg. Het is gek dat ik dit allemaal mag doen en dat ik dit bovendien mijn werk mag noemen. Ik denk niet dat ik ooit de beslissing zal nemen om voluit voor het ene of het andere te gaan. Ik leef van dag tot dag, zie wat op mijn pad komt en hou van de variatie.”

Studio 100 TV is te be­kijken via kanaal 9 van Proximus TV

Niet van het scherm te branden: Marie Verhulst nu ook nieuw gezicht van Studio 100 TV
Niet van het scherm te branden: Marie Verhulst nu ook nieuw gezicht van Studio 100 TV
Foto: © Studio 100
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees