Celebs

Alles wat je moet weten over de bruidsjurk van Meghan Markle

Alles wat je moet weten over de bruidsjurk van Meghan Markle

Foto: Photo News

Na alle speculaties is eindelijk bekend wie de bruidsjurk voor Meghan Markle ontworpen heeft. De eenvoudige, stijlvolle bruidsjurk is van de hand van de Britse ontwerpster Clare Waight Keller, artistiek directeur bij het modehuis Givenchy, die ook instond voor de vijf meter lange sluier met bloemenborduursels.

Eindelijk is bekend wie de bruidsjurk van Meghan Markle heeft gemaakt. Niet Ralph & Russo, niet Roland Mouret en niet Victoria Beckham, wel de Britse ontwerpster Clare Waight Keller van modehuis Givenchy, die vorig jaar de eerste vrouwelijke artistieke directeur van het modehuis werd. Meghan Markle koos ervoor om met Clare Waight Keller te werken omwille van haar tijdloze en elegante esthetiek, haar onberispelijke vakmanschap en haar ontspannen houding.

Dit is ook weerspiegeld in de eenvoudige, smaakvolle uitvoering van de jurk, met een subtiele boothals en gesculpteerde taille. Meghan Markle droeg naar eeuwenoude tradtie een vijf meter lange sluier met een spectaculaire bloemencompositie erop geborduurd. Alle bloemen werden met de hand geborduurd met draad uit zijde en organza. De bloemencompositie bevat bloemen uit alle 53 landen van de Commonwealth.

Prins Harry en prins William verschenen beiden in het militaire uniform van The Blues and Royals, een regiment van het Britse Leger. Ze moesten daarvoor de toestemming vragen de Britse Queen, aangezien beide mannen geen actieve rol meer hebben in het leger. De uniforms werden gemaakt door de toonaangevende kleermaker Dege & Skinner bij Savile Row. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees