Ronde van België verliest wat van zijn glans

Baloise Belgium Tour in Lochristi: zoek donderdag niet naar Philippe Gilbert

Lochristi - Nee, burgemeester Deswaene moet donderdag niet op vinkenslag liggen om opnieuw een foto met Philippe Gilbert te fiksen bij de start van de Baloise Belgium Tour in Lochristi. Philippe komt namelijk niet, en zijn maten van Quick-Step Floor ook niet. Want ze zijn boos omdat ze niet genoeg startgeld krijgen in de Ronde van België. In de Tour des Fjords krijgen ze naar verluidt het tienvoud. En het rennerseten is er ook niet zo duur. Niet getreurd evenwel: met Lotto-Soudal, Katusha Alpecin en Astana staan er toch - of nog - drie WorldTour teams aan de start in Dorp-Oost. En net als vorig jaar kan u weer genieten van het pre-koersontbijt in de grote tent, en van de gezelligheid natuurlijk.

Koers in Lochristi, na de euforie van de eerste jaren zou een mens er al aan wennen. Donderdag 24 mei is het weer zover dus. Geen ploegvoorstelling dit jaar, maar wel de start van de tweede rit, tussen Lochristi en Knokke-Heist, en dat is op zich al een klassieker. Om de koers wat meer pit te geven, zijn de ritten ook aanzienlijk ingekort qua afstand. Te laat kan u dit jaar dus niet zijn, want de renners starten ruim een uur later dan de voorbije jaren. Tot nu toe was dat - ter hoogte van EDUGO - altijd iets na half twaalf, nu is het officieel om 12.50 uur. Wat betekent dat de voorstelling op het podium, aan de overkant ter hoogte van de ING, ook later begint. Om 11.50 uur kan je er de eerste ploegen bewonderen. Geen Quick-Step Floorders dus, maar nog ander schoon volk genoeg: de Gorilla, André Greipel, bijvoorbeeld. En de immer sympathieke Jens Keukeleire, de winnaar van vorig jaar. Ook Stijn Devolder, Jelle Wallays en Jelle Vanendert zijn natuurlijk mannen in koerstenue waarvan u minstens gaat denken "die ken ik van ergens." Ook leuk is dat Nikolas Maes - die in Lochristi woont - aan de start staat, ook al een belangrijke pion van Lotto-Soudal overigens. 

Wat u nog moet weten? Dat de startzone zich tussen de Stationsstraat en de Bosdreef bevindt. Daar komt u tussen 8.30 uur - ook iets later dus - en 14.00 uur niet door. Het ontbijtbuffet voor het goede doel start om 8.30 uur. Rond 13.30 uur kan u de renners nog eens zien, waneer ze in de Koning-Albertlaan hun jaarlijks spurtje trekken ter hoogte van BPost. Dan hebben ze al een half uurtje in Lochristi rondgetoerd. Parkeren in het Dorp is al van woensdagmiddag uit den boze, in de straten waar de Baloise Belgium Tour passeert, is er parkeerverbod van 6.00 uur donderdagmorgen. U komt dus het best zelf ook met de fiets, die u kwijt kan op de parking in de Dekenijstraat. Op een bus van De Lijn die de N70 aandoet, wacht u donderdagmorgen ook best niet. 

Ook dit jaar is er meer dan koers: de lokale middenstanders slaan opnieuw de handen in elkaar voor een groot ontbijt in de feesttent ter hoogte van EDUGO. Kaarten kan u vanaf vandaag alleen nog kopen in de sporthal in Zaffelare. Eten kan van 8.30 uur tot 10.30 uur, en er is ook een cavabar die openblijft tot een half uur na de start van de koers. De opbrengst van deze randactiviteit wordt door het GROS verdeeld over verschillende ontwikkelingsprojecten. 

Baloise Belgium Tour, start 2de rit Lochristi - Knokke, donderdag 24 mei om 12.50 uur in Dorp-Oost. Podiumpresentatie vanaf 11.50 uur, ontbijten vanaf 8.30 uur. 


 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio