Nicolas Colsaerts redt de Belgische eer op het Belgian Knockout

Nicolas Colsaerts redt de Belgische eer op het Belgian Knockout

Foto: BELGA

Na de derde dag van het Belgian Knockout (European Tour) is Nicolas Colsaerts de enige overgebleven landgenoot. Gastheer Thomas Pieters, Thomas Detry en Christopher Mivis werden in de eerste ronde gewipt.

Morgen zal Nicolas Colsaerts in de kwartfinales van het Belgian Knockout het moeten opnemen tegen de Engelsman James Heath. Daarvoor schakelde de 35-jarige Brusselaar eerst de Schot Richie Ramsay, de Italiaan Lorenzo Gagli en tenslotte de Deen JB Hansen uit. Met zowel Ramsay als Gagli viel het verdict in het voordeel van de het nummer 161 van de wereld pas op de slothole. Tegen Hansen verliep het een pak vlotter en dit dankzij ondermeer een eagle op hole 7. “Ik voelde helemaal geen druk omdat ik de enige overgebleven landgenoot ben”, deelde Nicolas Colsaerts mee na dat hij zich plaatste voor de kwartfinales van het Belgian Knockout. “Zoals gewoonlijk ben ik altijd een beetje nerveus. Maar het publiek geeft mij eerder een boost om nog beter voor de dag te komen.”

Thomas Detry ondervond hoe brutaal dit format wel is. De 26-Brusselaar die na de strokeplay fase derde stond, werd meteen gewipt door de Engelsman Laurie Canter. “Een kleine fout en het wordt heel moeilijk. Ik heb die op hole 7 gemaakt en dat is fataal geworden”, droop Thomas Detry ontgoocheld af.

Ook Christopher Mivis mag vroegtijdig naar huis keren. De 29-jarige geboren Truienaar moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Mike Lorenzo-Vera. “Mijn spel was niet goed, zo simpel”, stak Christopher Mivis het niet onder stoelen of banken.

Thomas Pieters werd ook verplicht om de rest van het tornooi langs de zijlijn toe te kijken. De Duitser Maximilian Kiefer stuurde de gastheer en boegbeeld van het Belgian Knockout genadeloos naar huis. “Het is een grote ontgoocheling. Mijn afslagen ging alle kanten uit”, besloot Pieters.

Corrigeer