Amper bekomen van nieuwe dodelijke schietpartij, of nieuwe NRA-topman zegt te mikken op “miljoen extra leden”

Amper bekomen van nieuwe dodelijke schietpartij, of nieuwe NRA-topman zegt te mikken op “miljoen extra leden”

Foto: AFP

Oliver North, de nieuwe topman van de machtige wapenorganisatie NRA (National Rifle Association) heeft zondag gezegd dat hij de organisatie wil uitbreiden met “een miljoen extra leden”. De uitspraak komt er amper enkele dagen na de schietpartij op Santa Fe High School in Texas, de 22ste ‘school shooting’ in de VS dit jaar.

“Mijn doel is een miljoen extra leden”, zo zei North in een interview op Fox News. “We hebben er nu 6 miljoen... Ik wil er een miljoen extra. Ik trek erop uit en zal elk NRA-lid vragen een extra lid te rekruteren”.

Het interview van North komt twee dagen na de schietpartij op een school in Texas. Bij die schietpartij vielen tien doden en 13 gewonden. Het is intussen de 22ste schietpartij met doden of gewonden op een school in de VS dit jaar. Dat is gemiddeld meer dan één per week.

Volgens North speelt de geweldcultuur bij dat soort schietpartijen een grotere rol dan de beschikbaarheid van wapens. En de focus ligt volgens hem te veel op het bestrijden van de symptomen en niet de ziekte. “De ziekte is dat jongeren doordrenkt zijn van een cultuur van geweld”, aldus North. “Ze komen vanuit een cultuur waar geweld normaal is. Het enige wat je hoeft te doen, is de televisie opzetten of een film kijken.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees