FOTO. Weg-Wijzer houdt voor het eerst schoolfeest in nieuwbouw

De vrije basisschool Weg-Wijzer Zaffelare is wel aan een heel druk jaar bezig. Een verhuizing naar de zo lang geplande nieuwbouw die er nu eindelijk is. Afgelopen weekend vond het schoolfeest dan ook voor de eerste keer in de nieuwe gebouwen plaats. Op de pas afgewerkte speelplaats, met alles er op en er aan, ook een barbecue-eetfestijn.

En uiteraard een optreden van de kleuters. Er stonden tal van kraampjes die de kinderen hadden gemaakt. De kinderen verkochten ook Indische spulletjes en verkochten Indische verhalen. Ook in de oude kleuterschool, dat nu de naam Lentecongrescentrum meekreeg, was er een en ander te doen. De leerlingen van het vierde leerjaar hadden een film gemaakt in het Zaffelaars dialect en de ouders konden, net zoals in een oude cinema, plaatsnemen in oude cinemastoelen. Ook de popcorn ontbrak niet.

De kinderen hadden ook een heuse onkruidtuin aangelegd: de voormalige zandbak vulden ze met aarde en daarin plantten ze allerlei planten, kruiden en onkruiden die ze in de omgeving hadden gevonden: dat alles onder het motto: ook onkruid kan mooi zijn, je moet niet alles weggooien of kapotspuiten. Ook een groot aquarium met kikkervisjes mocht niet ontbreken.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio