Nainggolan stopt als Rode Duivel: “Echt zijn is niet goed voor sommigen”

Nainggolan stopt als Rode Duivel: “Echt zijn is niet goed voor sommigen”

Foto: Photo News

Radja Nainggolan stelt zich niet langer beschikbaar voor de Rode Duivels. Dat zegt hij zelf op zijn Instagram-pagina. Daarbij deelt hij meteen een steek uit naar Roberto Martinez, die hem niet selecteerde voor het WK. “Met veel pijn in het hart maak ik een einde aan m’n internationale carrière. Ik heb er altijd alles aan gedaan om er bij te zijn en België te vertegenwoordigen. Spijtig genoeg is ECHT zijn niet goed voor sommige mensen... En vanaf vandaag zal ik de eerste supporter zijn.”

Nainggolan neemt die drastische beslissing nadat hij niet geselecteerd is voor het WK in Rusland. Bondscoach Roberto Martinez verklaarde die beslissing als een “tactische keuze”, omdat hij de middenvelder niet op zijn beste positie kan uitspelen bij de nationale ploeg. Het is voor Nainggolan duidelijk de druppel. “Jezelf blijven kan blijkbaar storen.”

Nainggolan speelde tot dusver 30 interlands voor de Rode Duivels, daarin maakte hij zes doelpunten. Het is niet de eerste keer dat Il Ninja zijn afscheid van de nationale ploeg aankondigt. Dat deed hij eerder al in gesprek met Het Nieuwsblad, na zijn niet-selectie voor de interlands tegen Gibraltar en Griekenland in augustus 2017. Op die beslissing kwam hij wel snel terug.

Nainggolan stopt als Rode Duivel: “Echt zijn is niet goed voor sommigen”

 

 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.