Twee atleten zwaargewond na frontale botsing tijdens halve triatlon in Leuven

Twee atleten zwaargewond na frontale botsing tijdens halve triatlon in Leuven

(archiefbeeld) Foto: BELGAIMAGE

Leuven / Edegem / Waarschoot -

Tijdens een halve triatlon in Leuven zijn zondag twee deelnemers ernstig gewond geraakt. Ze botsten op elkaar tijdens het fietsen. Dat heeft de politie van Leuven maandag gemeld. De organisatoren bekijken of ze het parcours gaan aanpassen.

Het ongeval gebeurde zondag tijdens het fietsen, de tweede van drie disciplines tijdens de halve triatlon.

“Na de afdaling van de Panoramalaan moest er links worden afgeslagen op de Kolonel Begaultlaan, langs de vaart. Op die weg werd in twee richtingen gereden. Met de nodige signalisatie in het midden uiteraard. Een van de renners reed met zo’n 40 km/uur naar beneden en kon niet tijdig remmen. Hij botste frontaal op een deelnemer die in de andere richting reed”, zegt organisator Johan Roskams.

Twee dokters die in de buurt waren, dienden de eerste zorgen toe in afwachting van de komst van een ziekenwagen en een MUG-team. De twee atleten werden overgebracht naar het UZ Leuven. De toestand van de 55-jarige Wim S. uit Waarschoot was een tijdlang kritiek, maar na enkele uren was hij buiten levensgevaar. De 37-jarige Joris S. uit Berchem liep eveneens zware verwondingen op.

“De bocht was extra gesignaleerd. Maar niet met nadarafsluiting in het midden van de weg. Net omdat dit het gevaar op ongevallen vergroot. Naar volgend jaar toe gaan we bekijken wat we kunnen doen om de veiligheid van de deelnemers nog te verbeteren. Want dat is onze grootste bekommernis”, aldus Roskams.

De deelnemers die kritiek was, is intussen buiten levensgevaar. Hij ligt nog in het UZ van Leuven. Niemand van de familie was bereikbaar voor commentaar.

De vader van Joris S. zegt dat zijn zoon ”het intussen vrij goed stelt”.

Zowel Wim S. als Joris S. zijn ervaren en getrainde atleten.

Volgens de politie ging het wellicht om een spijtig ongeval maar er loopt wel nog een onderzoek.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees