Het begon met een 'schoon blondje' in het Feestpaleis

André en Simonne vieren diamanten bruiloft

André Neyt (83) en Simonne Stevens (80) vierden onlangs op het gemeentehuis hun diamanten huwelijksjubileum. André is van ’t Pauwken, Simonne komt dan weer van de andere kant van Destelbergen, van de Haenhout. In het Feestpaleis in Beervelde zag de jubilaris “een schoon blondje”, dat hij niet meer wou laten gaan.

Het koppel trouwde in bij de ouders van Simonne. André werkte tot zijn veertigste als meestergast bij Meubelen Neyt in Beervelde. Zijn echtgenote werkte op de bloemisterij van Denise De Schepper, en kreeg de kans om later met André het bedrijf van begonia’s, multiflora’s en gloxinia’s over te nemen. Het verliep met ups en downs, en na 24 jaar gingen ze met vervroegd pensioen. André ging dan nog wat ‘lochtingen’ in zijn vroegere serres, iets wat hij tot op de dag van vandaag is blijven doen.

Met de geboorte van zonen Lucien (1958) en Etienne (1960) was het gezin voltooid. Kleinkinderen Enrico, Melissa, Nico en Jelle breidden de familie uit. Het overlijden van Andrés petekind Nico tien jaar geleden was een zwarte bladzijde uit het leven van de familie Neyt. Vijf achterkleinkinderen zorgen ondertussen al voor een grote gezellige bende. 

De jubilarisse legt al heel lang een kaartje in haar vrije tijd. Vroeger in café Jordaan, nu bij Okra in Beervelde. André moet niet onderdoen voor haar, en werd zelfs keizer nadat hij drie keer de koningstitel had verworven.  Ook spreeuwen, zanglijsters en distelvinken vangen stond op de lijst met favoriete bezigheden van André Neyt.  Een leuk detail is nog dat de jubilaris pas op zijn zestigste zijn rijbewijs behaalde, nadat hij heel zijn leven met de tractor had gereden. André en Simonne zijn op hun tachtigste al aan hun derde wagen toe. “We kunnen overal naartoe, en we moeten niemand lastigvallen. We hebben trouwens nog geen enkel ongeval gehad”, klonk het. Houden zo, André en Simonne. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio