Belgisch wielertalent blijft verbazen: internationale tegenstand opnieuw op minuten gereden

Belgisch wielertalent blijft verbazen: internationale tegenstand opnieuw op minuten gereden

Remco Evenepoel, onthoud die naam. De jonge Brabander won afgelopen weekend met overmacht de Trophée Centre Morbihan, een rittenwedstrijd in Bretagne deel uitmakend van de UCI Nations Cup. De ex-voetballer van Anderlecht won de eerste etappe en stak tevens de eindzege op zak.

De 18-jarige Evenepoel legde de basis voor zijn eindzege in de eerste etappe. En hoe? De 123 kilometer lange etappe met start en aankomst in Pontivy bood Evenepoel het geaccidenteerde parcours waar hij graag op uitpakt. Evenepoel koos zoals zo vaak voor de lange solo. De nationaal kampioen tijdrijden haalde het uiteindelijk met 3’26” voorsprong op de Italiaan Piccolo, het peloton volgde op 4’12”. Om de zwaarte van de etappe te illustreren: zestien renners arriveerden buiten tijd, tien juniores gaven er onderweg al de brui aan. Op zondag stonden nog een korte tijdrit en een rit in lijn op het programma. In de 7 kilometer lange tijdrit moest Evenepoel enkel de Noor Waerenskjold voor zich dulden. Beide renners eindigden in dezelfde seconde maar de boomlange Noor bleek enkele honderdsten sneller dan onze landgenoot.

De eindzege van onze landgenoot kwam niet meer in het gedrang in de afsluitende rit in lijn. Die werd gewonnen door de Spanjaard Rodriguez die uit de greep van het peloton kon blijven. In het eindklassement telde Evenepoel bijna vier minuten voorsprong op zijn eerste achtervolger, de Italiaan Piccolo. Evenepoel won eerder deze maand in Tsjechië ook al de Vredeskoers met ruim tijdsverschil.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.