VoetbalInterprovinciale eindronde

Aalter pakt punt tegen favoriet

Aalter pakt punt tegen favoriet

Aalter - RC Mechelen: Tom Persan in duel met bezoeker Christophe Van Dorst. Foto: Marc Van Hecke

Aalter / Mechelen -

Eendracht Aalter vatte de interprovinciale eindronde aan met een 2-2 gelijkspel op eigen veld tegen Racing Mechelen.

De Maneblussers gingen in deze poule als favoriet van start en voeren met vier punten op zes de rangschikking aan. De nummer vijf uit de Oost-Vlaamse competitie staat met één punt op drie op de derde plaats en mag blijven dromen van promotie naar de derde amateurklasse.

De bezoekers klommen na elf minuten op voorsprong via Huysmans op een voorzet van Dondo-Ndubo. Op het halfuur trapte laatstgenoemde een fraaie kans over het doel. Kort voor de rust klom Aalter op gelijke hoogte. Van Autreve trapte een vrije trap van Smessaert in twee tijden voorbij doelman Lodent.

Kort na de herneming trapte Van Dorst een fraaie kans van dicht bij op Singeot. Eén minuut later trapte Singeot in de tweede zone een voorzet van Van Autreve in doel. Mechelen bleef goed weerwerk bieden en klom verdiend op gelijke hoogte. Dondo-Ndubo legde op aangeven van Hmouda de eindstand vast. In de slotfase mocht Huysmans alleen op thuisdoelman Van Hende afgaan maar hij raakte er niet voorbij.

“Dit is een fraai resultaat tegen de op papier misschien wel sterkste ploeg”, aldus coach Yves Van Acker. “Wij blijven in de running maar werken van wedstrijd tot wedstrijd. Mijn groep is gretig en enthousiast en zal haar vel duur verkopen.”

SCHEIDSRECHTER: StevensDOELPUNTEN: 11’ Huysmans 0-1, 37’ Van Autreve 1-1, 51’ Singeot 2-1, 68’ Dondo-Ndubo 2-2.AALTER: Van Hende, Waegebaert, Vankerrebroeck, Desmaele, Verplancke, Tack (85’ De Wulf), Singeot, Leander Maenhout (77’ Notebaert), Van Autreve, Smessaert, Persan.RACING MECHELEN: Lodent, Stuyck, Luckermans, Hens (64’ Dierickx), Huysmans, Struulaert, Dondo-Ndubo, Fontaine, Bram Kerckhofs, Van Dorst, Hmouda.GELE KAARTEN: Stuyck, Struulaert en Van Autreve

INFO

Eendracht Aalter 2

Racing Mechelen 2

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio