MountainbikeProvinciaal kampioenschapMoerbeke-Waas

Titels voor Tielen, Verhulst, De Graeve en Ferket

Moerbeke-Waas -

Het provinciaal kampioenschap mountainbike lokte niet alleen veel deelnemers maar ook heel wat publiek naar de Moerbeekse Achterdreef.

Onder de 46 nieuwelingen stonden met Thibau Nys en Dante Coremans ook twee veldrittoppers aan de start. Nys eindigde na een lange achtervolgingsrace 7de. Coremans speelde wel mee voor de winst. Samen met Robin Ferket ging hij achtervolgen op Ward Huybs die half wedstrijd alleen in de aanval was gegaan. Huybs werd echter niet meer bedreigd, Coremans klopte Ferket voor de tweede plaats. Ferket (Sint-Niklaas) werd zo wel de nieuwe provinciale kampioen.

Bij de juniores reed veldrijder Niels Van de Putte de concurrentie op een hoopje. Van de Putte (Iko-Beobank) liep tot anderhalve minuut in. In de slotfase kon Len De Jonghe de kloof nog verkleinen tot dertig seconden. Jason De Graeve (Waarschoot) werd met zijn derde plaats provinciaal kampioen voor Nico Polflliet en Jef Verheyden.

Het overwicht van veldrijder Vincent Baestaens was bij de elites en beloften nog groter. Baestaens pakte snel een voorsprong en speelde dan met de achtervolgers. Kwamen die wat dichter dan versnelde hij weer tot ze finaal toch de handdoek gooiden. De intussen naar Borchtlombeek verhuisde Fabrice Mels bood samen met belofte Emile Verhulst (Kruibeke) het langst weerwerk. Mels werd tweede, Verhulst hield aan zijn 3de plaats de provinciale beloftentitel over.

Bij de elites werd Dario Tielen de nieuwe kampioen. Jana Vincke is de nieuwe kampioene bij de vrouwen elite.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio