Zware brand in loods bouwbedrijf in Herent

Zware brand in loods bouwbedrijf in Herent

Foto: Twitter

Herent -

In het Vlaams-Brabantse Herent heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zware brand gewoed. Het vuur brak uit in een loods van bouwbedrijf De Coninck. De brandweerkorpsen van Leuven en Zaventem waren verschillende uren in de weer om het vuur onder controle te krijgen. Rond 06.00 uur was dat het geval, maar de brandweer zal nog de hele dag moeten nablussen. Gewonden vielen er bij de brand niet en er kwamen ook geen gevaarlijke stoffen vrij.

Het vuur in de loods brak rond 02.00 uur uit. De juiste oorzaak is nog niet duidelijk, maar de brandweer vermoedt dat er sprake kan zijn van zelfontbranding. In de loods ligt bouw- en sloopafval opgeslagen in verschillende boxen en het vuur is waarschijnlijk ontstaan in één box en vervolgens overgeslagen naar de andere.

De brand veroorzaakte een hevige rook, daarom kregen buurtbewoners de raad ramen en deuren te sluiten. Inmiddels is gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen, zoals asbest, vrijgekomen zijn. De oproep om ramen en deuren gesloten te houden is weer ingetrokken.

Hinder voor de nabijgelegen spoorweg was er niet. De brandweer moet nu alle boxen één voor één leeghalen en blussen en dat karwei zal nog een groot deel van de dag in beslag nemen, klinkt het.

Alerte treinbestuurder

Het was een alerte treinbestuurder die in de verte een rookpluim zag vlak bij het spoor en vervolgens de toen nog aanwezige treinbegeleidster bij zich riep. “Het was onze laatste rit van Brussel-Luxemburg naar Leuven, eentje zonder passagiers”, vertelt Stefanie, de treinbegeleidster. “Toen we de rookpluim naderden zagen we de roodgloeiende loods van De Coninck. Ik heb onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd, niet veel later kwam de brandweer ter plaatse.”

(lees verder onder de video)

Bouwfirma De Coninck ligt dicht bij een woonwijk in de deelgemeente Veltem-Beisem en naast de spoorlijn Leuven - Brussel. Voorlopig is er geen hinder bij het treinverkeer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees