N-VA stelt kandidaten provincieraad voor: Luk Lemmens lijsttrekker in Antwerpen

N-VA stelt kandidaten provincieraad voor: Luk Lemmens lijsttrekker in Antwerpen

Jan Jambon, Luk Lemmens, Jan De Haes en Mireille Colson. Foto: JaS

Antwerpen / Turnhout / Mechelen -

De politieke partij N-VA heeft dinsdagochtend de lijsttrekkers voor de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld. Luk Lemmens wordt lijsttrekker in arrondissement Antwerpen, Jan De Haes en Mireille Colson trekken de lijst in respectievelijk Mechelen en Turnhout. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zal de provincielijst in kieskring Antwerpen duwen.

Jan Jambon stelde zijn equipe voor de komende provincieraadsverkiezingen voor. “Wij zouden de provincies als politiek niveau liever zien verdwijnen, maar zolang het bestaat, moet het goed bestuurd worden”, aldus de vicepremier. “En daar zetten we dan ook onze beste mensen voor in.”

Luk Lemmens zal de lijst in kieskring Antwerpen trekken. De eerste gedeputeerde sinds 2012 was sinds 1975 actief in de Volksunie-afdeling in Wilrijk. Van 1984 tot 2012 bekleedde hij opeenvolgend de functies van provincieraadslid, Wilrijks districtraadslid, OCMW-raadslid, gemeenteraadslid en OCMW-ondervoorzitter. Lemmens breekt een lans voor fietsers. “We hebben in de provincie Antwerpen aangetoond dat we het verschil kunnen maken. We hebben bespaard, maar tegelijkertijd ook geïnvesteerd in onder andere de mobiliteitsdossiers. We hebben ingezet op de fietsostrades en de fietsmobiliteit en dat zullen we blijven doen. We willen ook de focus leggen op het provinciaal onderwijs, iets waar we veel belang aan hechten. Dat willen we de volgende legislatuur met N-VA claimen en onze stempel drukken.”

Respect voor natuur

N-VA stelt kandidaten provincieraad voor: Luk Lemmens lijsttrekker in Antwerpen
Jan De Haes wordt lijsttrekker in Mechelen. Foto: Joren De Weerdt

In het arrondissement Mechelen wordt Jan De Haes uitgespeeld als lijsttrekker. De 56-jarige Heistenaar is momenteel provinciaal gedeputeerde. In december 2012 startte de voormalige horecaondernemer zijn politieke carrière als fractievoorzitter van N-VA Provincie Antwerpen. Vanaf maart 2013 zetelde hij ook als afdelingsvoorzitter in Heist-op-den-Berg. In oktober 2017 ruilde hij die twee functies in voor de job van provinciaal gedeputeerde.

“De provincie Antwerpen draagt zorg voor 1.700 hectare bos, park en heide, waarbij we met respect voor de natuur inzetten op een betekenisvolle recreatie”, zegt De Haes. “Ook bij toerisme zetten we deze lijn voort, met grote aandacht voor opportuniteiten voor onze horeca.”

“Een veilig en leefbaar Vlaanderen”

Tot slot bekleedt Mireille Colson de functie van lijsttrekker in Turnhout. De 40-jarige fractievoorzitter in de provincieraad uit Herselt is sinds 2012 gemeenteraadslid. In december 2012 werd ze ook provincieraadslid. “Als N-VA strijden we niet alleen voor een veiliger Vlaanderen maar ook voor een mooi en leefbaar Vlaanderen met voldoende plaats voor water, natuur, wonen en ontspanning”, aldus Colson. “In onze nota ruimte leggen we als provincie de basis voor een zuinig en veerkrachtig ruimtegebruik.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio