Temperaturen in stijgende lijn: na het onweer volgt dit weekend 29 graden

Temperaturen in stijgende lijn: na het onweer volgt dit weekend 29 graden

Foto: reuters

Het is dinsdag en de komende dagen opletten geblazen voor felle onweersbuien, maar er is beterschap in zicht. Dit weekend halen we vlot 29 graden.

Het is dinsdagnamiddag drukkend warm en er is kans op felle onweersbuien, met plaatselijk met hagel en veel neerslag. Maxima tussen 20 en 25 graden.

LEES OOK. Noodweer op komst: KMI waarschuwt met ‘code oranje’, overheid activeert noodnummer 1722

Op woensdag verandert het weerbeeld nauwelijks. We krijgen een afwisseling van (soms brede) opklaringen en onweersbuien. Mogelijk neemt de kans op een onweersbui af vanaf de namiddag in het noordoosten van het land. De maxima liggen tussen 19 graden in de Ardennen en 24 of een lokale zomerse 25 graden in de Kempen.

Ook op donderdag blijven we het warme en onstabiele weer behouden. In de voormiddag zijn er lokaal enkele buien, maar vooral in de namiddag en avond neemt de kans op neerslag toe. Plaatselijk kunnen de buien uitgroeien tot onweders, met lokaal hevige neerslag. De maxima schommelen tussen 19 en 24 graden.

Vrijdag neemt de kans op buien af en op vele plaatsen blijft het droog en vrij zonnig. Het kwik stijgt dan naar 27 graden in het binnenland. Aan zee blijft het iets minder warm dankzij een noordelijke bries.

Gedurende het weekend en begin volgende week wordt nog warmere lucht aangevoerd. De maxima liggen dan rond 29 graden in het centrum. In het begin van de dag zou het steeds overwegend zonnig moeten worden, met in de loop van de dag groeiende stapelwolken. Een plaatselijk warmteonweer kan zich dan vormen in de namiddag of avond, vooral op zondag en maandag. De wind is meestal zwak uit oostelijke hoek.

Vanaf dinsdag neemt de kans op onweersbuien toe. Het blijft warm met maxima rond 26 graden in het centrum.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Het weer in België


meer...