VoetbalInterprovinciale eindrondeEENDRACHT AALTER - RC MECHELEN - Andreas Van Autreve goed voor een doelpunt en een assist

“Willen onderste uit de kan”

“Willen onderste uit de kan”

Andreas Van Autreve: “We trekken donderdag naar SC Wielsbeke, waar we moeten winnen om in het spoor van Racing Mechelen te blijven.” Foto: Marc Van Hecke

Aalter / Mechelen -

Eendracht Aalter vatte de interprovinciale eindronde aan met een 2-2 gelijkspel thuis tegen Racing Mechelen. Andreas Van Autreve was goed voor één doelpunt en één assist en was tevreden met het resultaat tegen de grote groepsfavoriet.

“We bogen een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong, maar incasseerden halfweg de tweede helft de gelijkmaker”, aldus Van Autreve, die volgend seizoen naar de tweede ploeg van SK Zwevezele trekt. “De Maneblussers waren vooral in de tweede helft iets beter en verdienden zeker een punt. Zij zouden zelfs de overwinning niet gestolen hebben, waardoor wij nederig moeten zijn.”

“Wij hadden het geluk om op eigen terrein tegen Racing Mechelen te mogen spelen. We hebben een zeer goede thuisreputatie en zouden het in Mechelen vermoedelijk veel moeilijker hebben gehad. De thuismatch tegen Racing Mechelen was met alle ingrediënten rond het terrein een absoluut hoogtepunt.”

De wil en de ambitie om te promoveren blijven bij Aalter aanwezig?

“Zeker en vast. We hebben een eergierige groep die het onderste uit de kan wil halen. We hebben tot de laatste speeldag van de competitie moeten knokken om een eindrondeticket te behalen. We werden in de provinciale eindronde uitgeloot tegen JV De Pinte, dat in de terugwedstrijd jammer genoeg met haar beloften speelde. We hebben in die korte periode kostbare tijd verloren, maar bleven scherp trainen. Promotie is zeker geen must, maar we willen graag weten hoe ver wij kunnen geraken. We trekken donderdag naar SC Wielsbeke, waar we moeten winnen om in het spoor van Racing Mechelen te blijven.”

Heb je er geen spijt van dat je Aalter verlaat?

“Ik vind het jammer dat SK Zwevezele B niet via de eindronde naar tweede provinciale kon promoveren. Het is mijn ambitie om met de West-Vlaamse ploeg volgend seizoen op de titel te mikken. Ik wil bij Eendracht Aalter met een goed gevoel vertrekken. Ik heb die beslissing vroeg in het seizoen genomen en kom hier niet meer op terug. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier zeker iedereen recht in de ogen kan kijken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio