Voetbalbond reageert op heisa over Nainggolan: “Beste bewijs dat Duivels-fans gepassioneerd zijn”

Voetbalbond reageert op heisa over Nainggolan: “Beste bewijs dat Duivels-fans gepassioneerd zijn”

Foto: BELGA

De KBVB heeft voor het eerst gereageerd op de heisa die ontstaan is na de niet-selectie van Radja Nainggolan bij de Rode Duivels. “Het beste bewijs dat de fans van de Rode Duivels gepassioneerd zijn door hun team.”

Ook bij de KBVB beseffen ze dat de niet-selectie van Radja Nainggolan bij de fans niet goed is ontvangen. “Die preselectie werd niet door iedereen op applaus onthaald”, klinkt het in een persbericht. “Als KBVB hebben we hier begrip voor. Het is het beste bewijs dat de fans van de Rode Duivels gepassioneerd zijn en zich betrokken voelen bij hun team.”

Maar de nationale voetbalbond laat niet na om bondscoach Roberto Martinez de nodige ruggensteun te geven. “Tegelijk hebben we als KBVB afgelopen week het contract van onze bondscoach verlengd. Dat hebben we gedaan omdat we hem de juiste persoon vinden om de Rode Duivels te leiden. Dat wil zeggen dat hij het is die de strategische en tactische keuzes maakt qua begeleiding, training en vanzelfsprekend ook selectie van het elftal voor interlands. We rekenen dan ook op zowel de technische staf als de Rode Duivels om in Rusland te gaan voor het allerhoogste.”

Voor de fans heeft de Bond één boodschap: schaar u achter de Rode Duivels, ook zonder Radja Nainggolan. “Meer dan ooit roepen we onze twaalfde man op om zich als één blok achter de Rode Duivels te scharen”, klinkt het. “Zowel spelers als de technische staf zijn bijzonder gemotiveerd om van dit WK een groot succes te maken. Toch kunnen zij dit alleen maar realiseren met de steun van alle fans. Alleen op die manier kunnen we onze gemeenschappelijke ambitie waarmaken: een uitstekend WK spelen in Rusland.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0