MountainbikePK Elite en beloften - Emile VerhulstDreamteam MTB team

“Focus ligt nu op de examens”

“Focus ligt nu  op de examens”

Emile Verhulst. Foto: EWT

Moerbeke-Waas / Kruibeke -

Emile Verhulst heeft zijn favorietenrol in het provinciaal kampioenschap waargemaakt. In Moerbeke werd hij voor de vijfde keer in zijn loopbaan Oost-Vlaams kampioen.

“Op een omloop die niet echt mijn voorkeur wegdraagt, ging het toch behoorlijk goed”, vertelde Verhulst die vrijdagavond nog een wegwedstrijd in Sinaai afwerkte om zo nog wat meer snelheid op te doen. “Dat was ook wel nodig want heel lastig is het hier niet. Dat Vincent Baestaens ons zou domineren lag in de lijn van de verwachtingen. Ik heb samen met Fabrice Mels zo lang mogelijk weerwerk geboden. Maar telkens Baestaens versnelde, werd de kloof groter. In de slotfase moest ik ook Mels laten rijden”, aldus Verhulst die nu even de fiets aan de kant zet om zich te concentreren op zijn studies farmacie.

“De Belgische kampioenschappen worden in juli uiteraard het hoofddoel. In september mag ik ook mee naar het WK marathon in Italië. Maar intussen zou ik ook graag wat meer op de weg koersen om te zien hoever mijn mogelijkheden daar liggen. Vooral op de lastigere omlopen wil ik eens zien hoever ik daar kan raken.”

Naast Verhulst pakte het MTB dreamteam met Jason De Graeve (juniores) nog een tweede provinciale titel. De Graeve hield zijn voormalige Vanomobil ploegmakker Nico Polfliet achter zich. “Ik had geen ideale voorbereiding want ik was een hele week met school weg en kon dus amper trainen. Maar Jason is zeker de verdiende kampioen”, aldus een eerlijke Polfliet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio